Slik er boligprisene der du bor

Av: Carsten Pihl  |  5. desember 2017
Finn boligprisene der du bor

Boligprisoversikten viser deg hva boliger blir solgt for i ditt nærområde.

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukerrådgiver for bolighandelen

Boligprisstatistikken kommer hver måned. I denne statistikken ser du hvordan prisene utvikler seg i ulike områder.

Men prisstatistikken viser bare en del av bildet. For her beregnes gjennomsnittspriser i de ulike byene og bydelene. Men priser på boliger vil variere, for eksempel etter hvor god stand de er i og hvor god beliggenhet de har.

Spørsmål? Artikkelen er skrevet av Carsten Pihl, forbrukerrådgiver for bolighandelen hos Norges eiendomsmeglerforbund og redaktør for Bolig360. Han svarer på spørsmål om boligkjøp, boligssalg og eiendomsmegling. Ring 4000 01 02, eller les mer og send inn spørsmål her.

Se prisene for de sist solgte boligene

I Boligprisoversikten her på Bolig360.no finner du salgsprisene på boliger som er solgt der du bor. (Eller der du har lyst til å flytte.). Ved å sjekke oversikten, kan du finne priser på boliger som ligner på din, og se hva de gikk for.

Boligprisoversikten viser også hva ulike boliger er omsatt for bakover i tid. Dermed kan du se prisutviklingen i det området du undersøker.

Dette kan gi deg en indikasjon på hva du må ut med for en lignende bolig – eller gi deg en forventning om hva du kan få for din bolig.

Se prisene: Se hva boligene ble solgt for i boligprisoversikten på Bolig360.no

Boligpriser i området

Finn boliger lik din: Ved å se på boligprisoversikten, kan du finne boliger som er lik din i plassering og størrelse. Det vil gi deg en god pekepinn på hva du kan forvente å få for din bolig.

Dette påvirker prisene på den enkelte bolig:

  • Størrelsen på boligen
  • Størrelsen på tomten
  • Beliggenheten; utsikt, solforhold, naboer
  • For leiligheter – plassering i blokken
  • Teknisk tilstand
  • Utstyr og innredning
  • Planer for området – for eksempel større utbyggingsplaner

Av disse faktorene over vil størrelse og beliggenhet være de faktorene som har høyest utslag på prisen. Utstyr og innredning vil ha mindre påvirkning på prisene.

Les også: Hvor dyr bolig er det fornuftig for deg å kjøpe?

Også for hytter

Boligprisoversikten på Bolig360.no viser alle boliger og fritidsboliger som er kjøpt og solgt i Norge. Dermed kan du også bruke oversikten til å finne priser på hytter i området. Husk at hytteprisene ofte vil variere noe mer i ulike områder, særlig på grunn av beliggenhet.

Les mer: Dette påvirker hytteprisene

,

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Slik skal du innrede terrassen i år

Har du planer om å oppgradere terrassen i år? Du kan gjøre mye med uteplassen, uten å måtte gjøre de store investeringene. Her er seks tips om terrassen i vår: Skriv ut

SPONSET INNHOLD

Derfor bør du ha samsvarserklæring fra elektrikeren

Skal du selge bolig i vinter? Husk at du er pliktig til å ha samsvarserklæring fra elektriker, dersom du har oppgradert det elektriske anlegget. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør Carsten Pihl, jurist og forbrukerrådgiver i Norges Eiendomsmeglerforbund.