Moderat boligprisvekst

Av: Svein Strømnes  |  5. juni 2019
Bokostnad - Oslo

Boligprisene i Norge gikk i gjennomsnitt opp med 0,7 prosent i mai måned.

Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,5 prosent, viser ny statistikk fra Finn.no, Eiendomsverdi og Eiendom Norge.

– Aktiviteten i boligmarkedet er sterk med historisk høye omsetningsvolumer, men prisveksten er moderat. Slik vil det trolig fortsette så lenge boligtilbudet er litt høyere enn etterspørselen. Balansen i markedet gir en situasjon der både selgere og kjøpere kan være relativt fornøyd. Budrundene tar ikke av slik de gjorde i 2016 som var preget av kamp om for få boliger, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Boligprisene er nå 1,8 prosent høyere enn for et år siden.

– Gjeldsbelastningen i husholdningene er fortsatt bekymringsfull, men utsiktene til fortsatt lave renter og effektene av en stram kredittpolitikk, bidrar til et at vi fortsatt har et svært solid boligmarked i Norge, sier Carl O. Geving videre.

Høy aktivitet

I mai ble det solgt 10.389 boliger i Norge, noe som er 7,7 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2018. Så langt i 2019 er det solgt 6,6 prosent flere boliger enn i samme periode i 2018.

I mai ble det lagt ut 13.750 boliger til salgs i Norge, noe som er 11,8 prosent flere enn i samme måned i 2018. Så langt i 2019 er det lagt ut 8,6 prosent flere boliger for salg enn i samme periode i 2018, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

Det tok i gjennomsnitt 45 dager å selge en bolig i mai 2019, noe som er fire dager flere enn i mai 2018. Raskest salgstid hadde Bodø m/Fauske med 20 dager og tregest salgstid hadde Stavanger med 67 dager.

Regional prisutvikling

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i mai hadde Tønsberg m/Færder på 1,0 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Asker/Bærum, Follo, Romerike og Trondheim, alle med en nedgang på 0,1 prosent.

Sterkest 12 måneders vekst hadde Fredrikstad/Sarpsborg med 4,9 prosent, mens Trondheim hadde den svakeste 12 måneders veksten med en nedgang på 0,8 prosent.,

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Strømtips fra strømgründeren

Thommy Stenvik deler sine beste tips for å spare strøm – Det er ikke vanskelig å spare strøm, men det krever at man tar noen grep, forteller strømgründer Thommy Stenvik. Thommy Stenvik er en entreprenør som i løpet av kort…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Hva skjer etter overtakelsen?

Når du har overtatt boligen din, er det viktig at du sjekker at alt fungerer slik at du sikrer rettighetene dine best mulig. Skriv ut

SPONSET INNHOLD

Den store dagen – overtakelsen!

Overtakelsestidspunktet er bestemt i kjøpekontrakten. Det er mye du bør tenke på denne dagen. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.