Økte boligpriser i august

Av: Svein Strømnes  |  4. september 2019
Andelsleilighet

Boligprisene i Norge steg i gjennomsnitt med 1,9 prosent nominelt i august. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,9 prosent, viser ferske tall fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi.

– Augusttallene fra boligmarkedet føyer seg godt inn i trenden vi har sett så langt i år med høyt volum og moderat prisstigning. Kjøpere har mye å velge mellom og det blir ofte en forhandlingssituasjon med selger før partene blir enige om en akseptabel pris, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

– Utsikter til moderat rentebelastning i årene som kommer i kombinasjon med et godt boligtilbud bidrar til optimisme i boligmarkedet. Slik det ser ut nå vil sannsynligvis trenden med høy omsetning og moderat prisvekst holde seg utover høsten, sier Carl O. Geving videre.

Boligprisene er nå 2,6 prosent høyere enn for et år siden.

– Fra 2020 får tilførselen av nye boliger en knekk som kan skape nytt prispress, men et strammere kredittregime vil trolig motvirker en ukontrollert utlånsvekst tilsvarende det vi så tilbake i 2016 til 2017, sier Carl O. Geving.

Stor aktivitet

I august ble det solgt 9.042 boliger i Norge, noe som er 4,3 prosent færre enn i tilsvarende måned i 2018. Så langt i 2019 er det solgt 2,9 prosent flere boliger enn i samme periode i 2018.

I august ble det lagt ut 12.706 boliger til salgs i Norge, noe som er 0,4 prosent færre enn i samme måned i 2018. Så langt i 2019 er det lagt ut 3,7 prosent flere boliger for salg enn i samme periode i 2018.

Det tok i gjennomsnitt 49 dager å selge en bolig i august 2019, noe som er to dager flere enn i august 2018. Raskest salgstid hadde Oslo med 25 dager og tregest salgstid hadde Stavanger/m omegn med 79 dager.

,

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Det vil lønne seg å ha papirene i orden

Ny boliglov gjør Boligmappa viktig i bolighandelen 16. mai i år vedtok Stortinget flere endringer i avhendingsloven. Blant disse vil regelen om at det ikke lenger blir lov å selge en bolig «som den er» trolig få størst innvirkning. Ansvarsforholdet…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Strømtips fra strømgründeren

Thommy Stenvik deler sine beste tips for å spare strøm – Det er ikke vanskelig å spare strøm, men det krever at man tar noen grep, forteller strømgründer Thommy Stenvik. Thommy Stenvik er en entreprenør som i løpet av kort…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Hva skjer etter overtakelsen?

Når du har overtatt boligen din, er det viktig at du sjekker at alt fungerer slik at du sikrer rettighetene dine best mulig. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.