Boligprisene i juli var uendret fra juni – lover godt for høsten

Av: Carsten Pihl (tidligere forbrukerrådgiver i NEF)  |  3. august 2018
Boligprisene i juli 2018

Boligprisene i juli var uendret fra juni. Men det ble solgt mange flere boliger enn vanlig.

Boligprisene i juli ble presentert av EiendomNorge, Eiendomsverdi og Finn fredag formiddag. Prisstatistikken viser at boligprisene var uendret fra juni til juli i 2018. Dette er litt bedre enn juli vanligvis er.

Bergen og Oslo var de eneste av de store byene med oppgang i boligprisene i juli. I Oslo økte prisene med 1,9 %. Dette er også byer som pleier å ha et godt julimarked.

Stavanger (bildet) og de andre større byene pleier å ha en liten nedgang i prisen i juli. Se tallene nederst i saken.

På boligjakt? Finn boliglån: De beste rentene ved inngangen til august

Viser stor tro på boligmarkedet

Administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund kommenterer at juli-tallene viser en god trend:

-Omsetningstallene for juli måned viser god og økende aktivitet i boligmarkedet, selv om det er store regionale forskjeller.

Tro på markedet: Carl O. Geving, administrerende direktør i NEF mener at boligprisene kombinert med ferske utlånstall viser at norske boligkjøpere har tro på boligmarkedet fremover. (Foto: CF Wesenberg/Kolonihaven)

Carl O. Geving mener også at norske boligkjøpere signaliserer en stor tro på boligmarkedet fremover. Han trekker særlig frem Norges Banks utlånsundersøkelse som kom tidligere denne uken:

-Norges Banks ferske utlånsundersøkelse og Norges Eiendomsmeglerforbund medlemsundersøkelse «Meglerinnsikt» indikerer at husholdningenes tro på boligmarkedet er kraftig styrket gjennom forsommeren, og vi kan trolig forvente en relativt sterk etterspørsel etter boliger ut over høsten.

Stort volum – til juli å være

Antall omsetninger i juli var høyt – nesten 10 prosent høyere enn juli i fjor. Dette er høyt til juli å være, men omtrent halvparten av en «vanlig» måned.

Les mer: Så mye kan du låne – dette betyr 5 ganger inntekten!

Totalt er det solgt 52.667 boliger i Norge til og med juli. Det er 2.200 flere enn i 2017.

Som «vanlig» var omsetningshastigheten for boligene som ble solgt i juli høy. I snitt 58 dager på landsbasis. Dette er 20 dager lengre omsetningshastighet enn i juni i år. Samtidig fortsetter omsetningshastigheten i 2018 å være ca 10 dager lenger på landsbasis enn tidligere år.

I og med at antallet boliger som selges i juli er lavere, vil variasjonene i boligprisene kunne være betydelige i og med at det er langt færre objekter enn vanlig som selges.

Slik endret boligprisene seg i juli:

Her er boligprisene for juli. Tolvmånedersendring i parentes.

  • Oslo: 1,9 % (4,9 %)
  • Kristiansand: -1,4 % (-1,5 %)
  • Stavanger m/omegn: -1,6 % (-2,8 %)
  • Bergen: 0,8 % (0,4 %)
  • Trondheim: -1,7 % (-2,8 %)
  • Tromsø: -1.5 % (-1,6 %)

 

Se mer: På våre forbrukersider Bolig360.no finner du stor boligprisoversikt hvor du kan se hva boligene ble solgt for. Les mer her

Hold deg oppdatert på bolignytt! - Få tilsendt nyhetsbrev fra Bolig360!

Vi sender nyhetsbrev en gang i uken. Adressene brukes bare av Bolig360 til distribusjon av nyhetsbrevet. Det vil forekomme reklame i nyhetsbrevet, men det er ingen deling av personlig informasjon med annonsørene.

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Bruk komfyrvakt – og sjekk om den er der på visning!

Komfyren er årsak til over halvparten av norske boligbranner. En enkel komfyrvakt er et godt sikkerhetstiltak som forhindrer brann. Skriv ut

SPONSET INNHOLD

Derfor bør du bygge overbygget terrasse

I det norske klimaet kan det være lurt å bygge en overbygget terrasse. Et takoverbygg gir beskyttelse mot været, gjør det lettere å kontrollere temperaturen og kan forlenge terrassesesongen for deg og familien. I tillegg vil terrassebordene og utemøblene holde…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Slik får du tillatelse til å bygge brygge

Du hører bølgeskvulp fra båten som er fortøyd til bryggen. Du lytter til måkeskrikene der du sitter i en altfor stor (eller for liten) redningsvest. Du kjenner lukten av solkrem, og du har plassert solstolen midt i solsteiken på bryggen…Continue Reading →

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.