Boligprisene i mai opp med 1 prosent

Av: Carsten Pihl  |  5. juni 2018
Boligprisene i mai 2018

Mai i år var varm i store deler av landet og hadde en rekke helligdager. Til tross for det ble det oppgang i boligprisene.

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukerrådgiveren for bolighandel

Boligprisene steg med 1 prosent i mai, noe som er litt bedre enn vanlig i mai. Og dette til tross for at det var mange helligdager i mai i år. Dette viser boligprisestatistikken fra EiendomNorge, Finn og Eiendomsverdi ble presentert tirsdag formiddag.

Les også: Slik er boligprisene der du bor

Det tar lenger tid å selge i år

Boligkjøperne landet rundt har åpenbart bedre tid i år enn tidligere år. Omsetningstiden for de boligene som ble solgt i mai i år var på 41 dager. Dette er åtte dager kortere enn i april, men 10 dager lenger enn i mai i fjor.

I Oslo og Bergen tok det 24 dager å selge en bolig i mai måned. Asker og Bærum og Romerike ligger på rundt 30 dager. I Trondheim tok det 33 dager og Tromsø 39 dager. Mens i Stavanger tok det 63 dager og i Kristiansand 53 dager.

Les også: Selge eller kjøpe ny bolig først?

Totalt ble det solgt 9.649 boliger i mai i år, og dette var nest høyeste salg i mai de siste fem årene. Til nå i år er det solgt 37.667 brukte boliger, noe som er 835 flere enn på samme tid i fjor, og det nest høyeste de siste fem årene.

Hva var boligprisene.

Hva var prisen på boligene? Se vår oversikt på Bolig360.no.

Boligmarkedet viser styrke

Carl O. Geving, administerende direktør i NEF synes tallene viser at nordmenn har tro på fremtiden, og at det er naturlig:

-Boligmarkedet viser styrke. Mange forventer åpenbart at boligprisene skal stige mye framover, og det virker selvforsterkende. Nordmenn har høy kjøpekraft på grunn av lav ledighet, høy inntekt og lav rente, og etterspørselen i boligmarkedet stiger når boligverdiene øker, kommenterer Carl O. Geving

Het sommer og høst? -Vi håper at sommeren ikke blir like het i boligmarkedet som våren har vært i Sør-Norge, og tror at stramme kredittkrav, og økende renter vil bidra til en avkjøling ut over høsten, kommenterer Carl O. Geving, administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund. FOTO: CF Wesenberg

Venter på boliglånsforskriften

Regjeringen har varslet at revisjonen av boliglånsforskriften blir presentert nå i løpet av starten av juni. En fortsatt stram forskrift vil føre til at boligmarkedet vil ta det med ro også utover høsten, tror Carl O. Geving:

-Vi håper at sommeren ikke blir like het i boligmarkedet som våren har vært i Sør-Norge, og tror at stramme kredittkrav, og økende renter vil bidra til en avkjøling ut over høsten.

Finn dine tall: Se hvor mye du kan låne og hvor mye du må ha i egenkapital! Les mer her!

Prisendringene landet rundt

Her er prisendringen i et utvalg norske byer og tettsteder. 12 månedersvekst i parentes:

Oslo: 1,0 % (-0,7 %)

Kristiansand: 1,5 % (-0,2 %)

Stavanger m/omegn: 1,3 % (-0,8 %)

Bergen: 0,6 % (-1,1 %)

Trondheim: 0,5 % (-0,2 %)

Tromsø: 0,6 % (1,2 %)

Les også: Beste rente på boliglån i mai: Renteøkningen nærmer seg, sjekk renten din nå!

Hold deg oppdatert på bolignytt! - Få tilsendt nyhetsbrev fra Bolig360!

Vi sender nyhetsbrev en gang i uken. Adressene brukes bare av Bolig360 til distribusjon av nyhetsbrevet. Det vil forekomme reklame i nyhetsbrevet, men det er ingen deling av personlig informasjon med annonsørene.

,

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Derfor bør du bygge overbygget terrasse

I det norske klimaet kan det være lurt å bygge en overbygget terrasse. Et takoverbygg gir beskyttelse mot været, gjør det lettere å kontrollere temperaturen og kan forlenge terrassesesongen for deg og familien. I tillegg vil terrassebordene og utemøblene holde…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Slik får du tillatelse til å bygge brygge

Du hører bølgeskvulp fra båten som er fortøyd til bryggen. Du lytter til måkeskrikene der du sitter i en altfor stor (eller for liten) redningsvest. Du kjenner lukten av solkrem, og du har plassert solstolen midt i solsteiken på bryggen…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Slik kan du spare penger som du trenger til oppussing

Forandring fryder, men i de fleste tilfeller koster det også penger. Ved å refinansiere dyre smålån og kreditter, kan du spare penger til oppussingen. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør Carsten Pihl, jurist og forbrukerrådgiver i Norges Eiendomsmeglerforbund.