Boligprisene sank 1,1 prosent i november

Av: Carsten Pihl  |  5. desember 2017
boligpriser-november

Det ble solgt flere boliger i november 2017 enn i fjor. Men salgstiden gikk opp, og prisene gikk ned.

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukerrådgiver for bolighandelen

Det ble solgt 7.171 boliger i Norge i november 2017. Det er 1,8 prosent flere boliger enn samme måned i fjor. Det viser boligprisstatistikken fra EiendomNorge, Finn.no og Eiendomsverdi som ble presentert tirsdag 5. november.

Boligprisene sank 1,1 prosent

Selv om det ble solgt flere boliger i november, sank prisene med 1,1 prosent i november. Boligprisene faller vanligvis noe i november, men fallet er lavere enn normalt.

Gjennomsnittlig salgstid for boliger gikk opp til 46 dager på landsbasis. Dette er ti dager lengre enn samme tid i fjor. Kortest salgstid i november hadde Drammen med 25 dager.

Les også: Slik er boligprisene der du bor

Prisutviklingen i ulike byer:

Dette var prisutviklingen i noen norske byer siste måned og siste 12 måneder i parentes.

  • Oslo: – 0,5 % (-4,4 %)
  • Kristiansand: -0,8 % (-1,3 %)
  • Stavanger: -0,5 % (0,9 %)
  • Bergen: -1,3 % (-3,7 %)
  • Trondheim: -1,3 % (-1,3 %)
  • Tromsø: -1,3 % (-0,5 %)

Sjekk prisene der du bor!

I Bolig360s boligprisoversikt kan du se hvordan boligprisene var der du bor. Gå inn i kartet og finn prisene for de siste boligomsetningen.

Finn boliger som ligner på din bolig, og da kan du se hva du kan forvente å få for din bolig.

Hva var boligprisene.

Hva var prisen på boligene? Se vår oversikt på Bolig360.no.

Kjøpere og selgere finner hverandre

Selv om det er en liten nedgang i priser, viser det økende antall handler at kjøpere og selgere finner hverandre. Det er godt nytt, mener NEFs administerende direktør Carl O. Geving:

-Omsetningen er god og kjøpere og selgere finner hverandre til et prisnivå som begge parter kan leve med. Vi tror derfor at det meste av prisfallet er tatt ut, og forventer en mer normal utvikling i boligåret 2018, kommenterer NEFs administrerende direktør Carl O. Geving.

-Forutsatt at norsk økonomi utvikler seg positivt i tråd med forventningene til sysselsetting, inntekt og rente er det all grunn til å tro at husholdningenes forventninger til boligmarkedet vil styrke seg. Det vil påvirke boligprisene positivt. Mange interessenter har sittet på gjerdet i håp om at boligprisene skal falle mye, nå ser vi tegn til at konkurransen om objektene tiltar og dermed vil balansen mellom kjøpere og selgere bedres, kommenterer Carl O. Geving.

 

Hold deg oppdatert på bolignytt! - Få tilsendt nyhetsbrev fra Bolig360!

Vi sender nyhetsbrev en gang i uken. Adressene brukes bare av Bolig360 til distribusjon av nyhetsbrevet. Det vil forekomme reklame i nyhetsbrevet, men det er ingen deling av personlig informasjon med annonsørene.

,

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Derfor bør du bygge overbygget terrasse

I det norske klimaet kan det være lurt å bygge en overbygget terrasse. Et takoverbygg gir beskyttelse mot været, gjør det lettere å kontrollere temperaturen og kan forlenge terrassesesongen for deg og familien. I tillegg vil terrassebordene og utemøblene holde…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Slik får du tillatelse til å bygge brygge

Du hører bølgeskvulp fra båten som er fortøyd til bryggen. Du lytter til måkeskrikene der du sitter i en altfor stor (eller for liten) redningsvest. Du kjenner lukten av solkrem, og du har plassert solstolen midt i solsteiken på bryggen…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Slik kan du spare penger som du trenger til oppussing

Forandring fryder, men i de fleste tilfeller koster det også penger. Ved å refinansiere dyre smålån og kreditter, kan du spare penger til oppussingen. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør Carsten Pihl, jurist og forbrukerrådgiver i Norges Eiendomsmeglerforbund.