Enklere å ta vare på viktige boligdokumenter

Av: Linda Klokk  |  18. juni 2018
boligmappa

Digipost og Boligmappa inngår nå samarbeid. Dermed kan 1,7 millioner nordmenn får viktige boligdokumenter rett i sin Digipost-postkasse. Samtidig som de ligger i Boligmappa.

Boligmappa er en norsk tjeneste som samler informasjon om boligen. I Boligmappa finner boligeierne informasjon fra Eiendomsregisteret som omsetningshistorikk, tidligere eiere og servitutter. I tillegg kan både håndverkere og boligeiere legge inn viktig dokumentasjon som kvitteringer, garantibevis og samsvarserklæringer.

Les også: Derfor bør du ha samsvarserklæring fra elektrikeren

Digipost + Boligmappa = sant

Nå integreres Boligmappa og den digitale postkassen i Digipost. Det betyr at Digiposts 1,7 millioner nordmenn nå kan få boliginformasjon rett inn i sin Digipost-postkasse, forteller Digipost og Boligmappa i en pressemelding.

–Mange oppbevarer allerede viktig informasjon i Digipost siden tjenesten er kryptert, og brukerne selv eier alt innholdet i postkassen sin. Nordmenn er opptatt av bolig, og god dokumentasjon er verdt å ta vare på, så vi er glade for å utvide tilbudet i Digipost med Boligmappa, sier direktør Thomas Mathisen i Digipost.

Les også: Papirene du må bruke mest tid på når du skal kjøpe bolig!

Enklest mulig tilgang

Hver enkel eiendom i Boligmappa har en unik identitet som beholdes over tid, uavhengig av hvem som eier boligen. Identiteten kan sammenlignes med et person- eller organisasjonsnummer, og muliggjør i større grad gode digitale løsninger og innovasjon siden unike identiteter gjør det enklere for datasystemer å snakke sammen.

Dermed kan boligselgere bruke informasjon fra Boligmappa som dokumentasjon når de skal selge boligen. Og boligkjøperen får overført viktig dokumentasjon i sin Boligmappe når boligen overtas.

Les også: Ditt ansvar som boligselger

–Vi er svært fornøyde med å ha fått til et samarbeid med Digipost. Hvor boligeiere får tilgang til dokumentasjonen og informasjonen knyttet til eiendommen sin er vi ikke så opptatte av. Det viktige er at boligeiere får tilgang enklest mulig, og det skjer gjennom tjenester de allerede bruker. Digipost er i så måte en super match, sier Per-Christian Svendsen, daglig leder i Boligmappa.

Starter i Vestfold

Digipost har gjort en full integrasjon av Boligmappa. Det betyr at brukerne kan få tilgang til all informasjon fra Boligmappa i Digipost, helt gratis. Tjenesten vil rulles ut med ett fylke i uken fra og med medio juni, og første fylke ut er Vestfold.

 

Se vår store oversikt over eiendomsmeglere nær der du bor. Alle eiendomsmeglerne i oversikten er medlemmer av Norges Eiendomsmeglerforbund.

, ,

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Det vil lønne seg å ha papirene i orden

Ny boliglov gjør Boligmappa viktig i bolighandelen 16. mai i år vedtok Stortinget flere endringer i avhendingsloven. Blant disse vil regelen om at det ikke lenger blir lov å selge en bolig «som den er» trolig få størst innvirkning. Ansvarsforholdet…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Strømtips fra strømgründeren

Thommy Stenvik deler sine beste tips for å spare strøm – Det er ikke vanskelig å spare strøm, men det krever at man tar noen grep, forteller strømgründer Thommy Stenvik. Thommy Stenvik er en entreprenør som i løpet av kort…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Hva skjer etter overtakelsen?

Når du har overtatt boligen din, er det viktig at du sjekker at alt fungerer slik at du sikrer rettighetene dine best mulig. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.