Enklere boligannonser på Finn – alle MÅ lese salgsoppgaven

Av: Redaksjonen  |  28. september 2018
Ny Finn-annonse

Mandag 1. oktober får boligannonsene på Finn.no ny drakt. Det vil stå litt mindre i boligannonsen, samtidig som det vil være enklere å se salgsoppgaven. -En klar forbedring, sier eiendomsmeglerforbundet.

Boligannonsene på Finn.no blir nå kortere og mer konsise. Samtidig blir det lettere å finne frem til salgsoppgaven. Omleggingen skjer etter samarbeid mellom Finn.no og EiendomNorge – i samråd med Forbrukertilsynet.

Kortere tekst på Finn.no

Boligannonsene på Finn.no blir kortere og mer konsise. Frem til oktober har mange annonser hatt veldig mye tekst. Samtidig har ikke all teksten fra salgsoppgaven vært med i annonsene. Dette har ført til usikkerhet hos boligkjøpere som kanskje har trodd at det har holdt å lese annonsen på Finn.no.

Men det er i salgsoppgaven at all relevant informasjon finnes. Derfor er det viktig at alle boligkjøpere leser salgsoppgaven for boliger de er interessert i å by på.

Ambisjonen er at den nye annonsen skal være mer oversiktlig for å gi kjøper et raskt overblikk om eiendommen er interessant, samtidig som det skal være tydelig hvor man finner komplett informasjon om boligen, forteller EiendomNorge og Finn.no i en pressemelding.

Les mer: Papirene du må bruke mest tid på når du skal kjøpe bolig!

Skal du gå på visning eller ikke?

– Informasjonen fra FINN-annonsen skal gi boligkjøper et grunnlag for å vurdere om man vil gå på boligvisning eller ikke. Vi vet at boligkjøper i snitt ser på 364 boliger før de kjøper, og vi ønsker ikke å bidra til at interessenter drar på feil visning basert på manglende relevant informasjon i annonsen, sier Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom i pressemeldingen.

– Årsaken til omleggingen er at Forbrukertilsynet har påpekt at dagens praksis med tilsynelatende komplett og tidvis ubalansert tekst i boligannonsene er i strid med markedsføringsloven, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Tryggere bolighandel

-Dette er en klar forbedring som Norges Eiendomsmeglerforbund støtter, sier Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund, og forklarer:

Godt tiltak: Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund mener de nye annonsene vil hjelpe forbrukere til enklere å finne all relevant informasjon. Det bidrar til tryggere bolighandel, sier Geving. (FOTO: CF-Wesenberg)

-Forbrukerne blir enkelt ledet helt frem til salgsoppgaven. Dette er et godt bidrag til at flere potensielle boligkjøpere setter seg bedre inn i all tilgjengelig informasjon om boligen. Dette støtter godt opp om arbeidet for en tryggere bolighandel der NEF lenge har vært en aktiv pådriver.

Les også: Ønsker tryggere bolighandel, mer tid og bedre tilstandsrapporter

 

De viktigste endringene sammenlignet med dagens annonse

  • FINN-annonsen får en begrenset tekstdel med balansert informasjon om boligen.
  • Lengden på overskriften reduseres.
  • Tydelig tekst som informerer om at annonsen ikke er komplett.
  • Tydelig link til komplett informasjon på eiendomsmeglingsforetakets hjemmeside.
  • Interessenter skal kunne lese komplett digital salgsoppgave uten å legge igjen kontaktinformasjon.
  • Hvis salgsoppgaven i tillegg skal kunne lastes ned/sendes så har foretakene mulighet for å kreve kontaktinformasjon.

Forbrukere som er interessert i en bolig gjør lurt i å laste ned salgsoppgaven. Da vil de kunne bli kontaktet hvis det blir endringer eller det kommer nye opplysninger.

Tydelig knapp: De nye Finn-annonsene vil ha en tydelig knapp for å finne salgsoppgaven. I tillegg klar tekst om at det er her du finner all informasjon. (Faksimilie: Finn.no/Websystemer)

 

Hva var boligprisene.

Hva var prisen på boligene? Se vår oversikt på Bolig360.no.

 

 

,

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Derfor er det en god idé å pusse opp på vinteren

Det er mange gode grunner til å vente med oppussing til våren og sommeren, men det betyr ikke at det er umulig å pusse opp selv om været er kaldt. Her er det du trenger å vite om å pusse…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Forbered deg på å renovere terrassen nå

Skal du bygge ny terrasse til våren? Da bør du begynne å forberede deg allerede nå. Skriv ut

SPONSET INNHOLD

Høstens interiørtrender

Denne høsten er både sterke farger og pastell innafor. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.