Følger vaskemaskin på vaskerommet med boligen ved salg?

Av: Linda Klokk  |  25. april 2018
vaskemaskin følger med bolig

Hvitevarer er alltid et spørsmål ved salg av bolig. Hva gjelder for vaskemaskinen, undrer en leser. Her er svaret.

Av: Carsten Pihl, forbrukerådgiver for bolighandelen

Vaskemaskin og tørketrommel – følge det med boligen? Dette lurte en innskriver til forbrukerrådgiveren på:

«I listen ved sal står det ikkje oppført noko om vaskerom – vaskemaskin og tørketrommel står ikkje på liste over det som føl med- eller?»

SPØRSMÅL? Har du spørsmål til boligkjøp, boligsalg eller eiendomsmegling? Forbrukerrådgiveren for bolighandelen gir forbrukere gratis rådgivning. Ring på telefon 4000 01 02 eller send et spørsmål her!

SVAR: Takk for henvendelsen! Nei, det er riktig at vaskerom ikke er omtalt på den standardiserte «løsørelisten«. Det betyr i praksis at hvitevarer som er på vaskerom ikke medfølger med mindre selgeren spesifikt har skrevet det i salgsoppgaven.

Les mer: Hva følger med boligen når du selger den?

Budgiver kan ta forbehold

Budgiver kan derimot ta forbehold i budet om at vaskemaskin og tørketrommel skal være med. Da er det opp til selger om man vil godta forbeholdet eller ikke.

Forbeholdet kan for eksempel lyde: «Forbehold: Vaskemasking (og evt tørketrommel/tørkeskap) på vaskerom skal følge med ved salget».

NB: Forbeholdet må gjentas i alle bud man gir så lenge man opprettholder forbeholdet.

Les mer: Forbehold i budrunden

Selger: Sjekk med eiendomsmegleren!

Selgere som gjerne vil ha med seg løsøregjenstandene sine, gjør best i å sjekke med eiendomsmegleren hva som skal være med boligen som standard eller ikke.

Man kan gjøre unntak hvis man ønsker å ta med seg mer enn det som er vanlig etter løsørelisten. Disse må skrives tydelig i salgsoppgaven, eller man kan rett og slett fjerne gjenstandene før fotografering og visning.

Les også:

 

Se vår store oversikt over eiendomsmeglere nær der du bor. Alle eiendomsmeglerne i oversikten er medlemmer av Norges Eiendomsmeglerforbund. Se alle her

 

Hold deg oppdatert på bolignytt! - Få tilsendt nyhetsbrev fra Bolig360!

Vi sender nyhetsbrev en gang i uken. Adressene brukes bare av Bolig360 til distribusjon av nyhetsbrevet. Det vil forekomme reklame i nyhetsbrevet, men det er ingen deling av personlig informasjon med annonsørene.

 

, , ,

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Det vil lønne seg å ha papirene i orden

Ny boliglov gjør Boligmappa viktig i bolighandelen 16. mai i år vedtok Stortinget flere endringer i avhendingsloven. Blant disse vil regelen om at det ikke lenger blir lov å selge en bolig «som den er» trolig få størst innvirkning. Ansvarsforholdet…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Strømtips fra strømgründeren

Thommy Stenvik deler sine beste tips for å spare strøm – Det er ikke vanskelig å spare strøm, men det krever at man tar noen grep, forteller strømgründer Thommy Stenvik. Thommy Stenvik er en entreprenør som i løpet av kort…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Hva skjer etter overtakelsen?

Når du har overtatt boligen din, er det viktig at du sjekker at alt fungerer slik at du sikrer rettighetene dine best mulig. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.