Hva er enebolig i kjede?

Av: Linda Klokk  |  20. november 2017
Enebolig i kjede

Kjedet enebolig er ikke det samme som rekkehus!

Noen ganger får jeg som forbrukerådgiver spørsmål fra boligkjøpere om hva «enebolig i kjede» betyr. Er dette bare en eiendomsmegler som forsøker å pynte på et rekkehus?

SPØRSMÅL: Innlegget er skrevet av Carsten Pihl, forbrukerrådgiver for bolighandelen hos Norges Eiendomsmeglerforbund og redaktør for Bolig360.no. Carsten Pihl svarer på spørsmål om boligkjøp, boligsalg og eiendomsmegling. Ring 4000 01 02, eller les mer og send inn spørsmål her.

Rekkehus eller kjede?

Enebolig i kjede er en selvstendig boligtype. Så det er helt riktig av eiendomsmeglere å bruke begrepet.

Typiske eneboliger i kjede (eller enebolig i rekke, som Wikipedia for eksempel omtaler det som) kjennetegnes av at boligene henger sammen i deler av veggen, men ikke hele. For eksempel at husene ligger litt forskutt i forhold til hverandre.

Andre ganger kan eneboliger i kjede være kjedet sammen av garasjer og/eller boder. Altså at det for eksempel er enebolig-garasje-enebolig-garasje.

Les også: Hvilken type bolig har du bruk for

Hvor mange vegger?

Rekkehusene på sin side kjennetegnes av at man boenhetene henger helt sammen, slik at man deler vegg helt med naboen. Dermed vil man i rekkehus ikke ha vinduer på mer enn to sider (med mindre man bor på enden av rekken).

En enebolig i kjede vil stort sett ha fire vegger og kan dermed ha vinduer på flere sider.

Enebolig i kjede kan også være noe mer lydisolert mot naboen. Men nyere boliger har ganske strenge regler til både varme- og lydisolasjon, slik at forskjellen ikke blir så stor.

På jakt etter eiendomsmegler? Her finner du eiendomsmegler der du bor!

Sjekk tomtegrensene når du kjøper enebolig i kjede!

Når du ser på en kjedet enebolig, er det viktig å sjekke hvor stor tomt som følger med boligen. Spør også eiendomsmegleren om hva som eventuelt er fellesareal og hva som tilhører boligen.

Det kan også være lurt å sjekke om det er lov å male om boligen i hvilken farge man vil, eller om det er begrensninger på fargevalget i området. (Noe det ofte vil være.)

 

Se hva boligene ble solgt for!

Hva var boligprisene.

Hva var prisen på boligene? Se vår oversikt på Bolig360.no.

, ,

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Det vil lønne seg å ha papirene i orden

Ny boliglov gjør Boligmappa viktig i bolighandelen 16. mai i år vedtok Stortinget flere endringer i avhendingsloven. Blant disse vil regelen om at det ikke lenger blir lov å selge en bolig «som den er» trolig få størst innvirkning. Ansvarsforholdet…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Strømtips fra strømgründeren

Thommy Stenvik deler sine beste tips for å spare strøm – Det er ikke vanskelig å spare strøm, men det krever at man tar noen grep, forteller strømgründer Thommy Stenvik. Thommy Stenvik er en entreprenør som i løpet av kort…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Hva skjer etter overtakelsen?

Når du har overtatt boligen din, er det viktig at du sjekker at alt fungerer slik at du sikrer rettighetene dine best mulig. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.