Hvor er skillet mellom integrerte og ikke-integrerte hvitevarer?

Av: Redaksjonen  |  9. oktober 2018
Integrert komfyr

I mange boligsalg er det slik at «integrerte hvitevarer» følger med, mens ikke-integrerte hvitevarer ikke følger med. Men når er hvitevarene integrert? Forbrukerrådgiveren svarer.

Ved boligsalg vil salgsoppgaven fortelle om hvilke hvitevarer som følger med boligen. Løsørelisten sier at alle hvitevarer følger med, men ofte tas det unntak, slik at «kun integrerte hvitevarer» medfølger boligen.

Men når er hvitevarene å regne som integrerte, spør en innskriver vår forbrukerrådgiver. Her er svaret.

Har du spørsmål til boligkjøp, boligsalg eller eiendomsmegling? Forbrukerrådgiver for bolighandelen gir forbrukere gratis rådgivning. Ring på telefon 4000 01 02 eller send et spørsmål her!

SPØRSMÅL: Jeg har kjøpt en bolig hvor hvitevarene på kjøkkenet er bygget inn, men de er ikke det som kalles integrert. Skal disse følge boligen? Hvor går skillet mellom hvitevarer i kjøkken som følger med og ikke?

Unntak eller ikke?

SVAR: Når det gjelder hvitevarer må du først og fremst se på salgsoppgaven. Bruker den «løsørelisten«, eller gjøres det et eget unntak for hvitevarer – for eksempel at «kun integrerte hvitevarer medfølger».

Hvis man bruker løsørelisten, skal alle hvitevarer på kjøkkenet medfølge. Det følge av punkt 1.

Ofte er det tatt unntak for at kun integrerte hvitevarer følger med.

Med begrepet «integrert» mener vi først og fremst at det er brukt kjøkkeninnredningens fronter på disse hvitevarene. I tillegg kan ikke integrerte hvitevarer brukes «for seg selv», fordi de ikke har sider og baksider.

Ikke integrert kjøleskap

Ikke integrert: Noen ganger er det bygget plass i innredningen til kjøleskap som ikke er integrerte. Da vil salgsoppgaven avgjøre om disse skal følge med eller ikke. Hvis det er tatt unntakt for at «kun integrerte hvitevarer» følge med, så skal ikke slike kjøleskap følge med.

Hva når hvitevarene er «dyttet» inn i innredningen?

Når hvitevarer bare er bygge inn i innredningen (for eksempel kjøleskap eller komfyr er dyttet inn i en slisse), skal disse hvitevarene da ikke medfølge. Disse er ikke å regne som integrerte.

Når det gjelder en konkret vurdering av hvitevarene i ditt tilfelle, anbefaler jeg at dere snakker med eiendomsmegleren som har vært i boligen, og skrevet salgsoppgaven.

Les også: Følger lamper med boligen på overtakelsen?

 

Hva var boligprisene.

Hva var prisen på boligene? Se vår oversikt på Bolig360.no.

,

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Hva skjer etter overtakelsen?

Når du har overtatt boligen din, er det viktig at du sjekker at alt fungerer slik at du sikrer rettighetene dine best mulig. Skriv ut

SPONSET INNHOLD

Den store dagen – overtakelsen!

Overtakelsestidspunktet er bestemt i kjøpekontrakten. Det er mye du bør tenke på denne dagen. Skriv ut

SPONSET INNHOLD

Bruk visningen best mulig

Du har relativt kort tid på visning. Bruk tiden godt! Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.