Kan selger komme med flere motbud?

Av: Redaksjonen  |  22. oktober 2018

Motbud gis av selger til kjøper når selgeren ikke er helt fornøyd med budet som ligger der. Men hva hvis kjøperen avslår motbudet? Det er temaet for ukens spørsmål.

Noen ganger når boligmarkedet går litt tregt, så når ikke budrunden helt opp til det selgeren gjerne vil ha i pris. Da kan selgeren komme med et motbud.

Dette er når selgeren sier at «Du kan få kjøpe boligen for x millioner kroner». Altså at selgeren tilbyr interessenten å kjøpe boligen for en viss sum. Motbudet gis med en akseptfrist for den potensielle kjøperen, og formidles på vanlig måte gjennom eiendomsmegleren.

En boligselger hadde noen spørsmål knyttet til motbud – vår forbrukerrådgiver svarte:

SPØRSMÅL? Har du spørsmål til boligkjøp, boligsalg eller eiendomsmegling? Forbrukerrådgiver for bolighandelen gir forbrukere gratis rådgivning. Ring på telefon 4000 01 02 eller send et spørsmål her!

Spørsmål: Jeg er opptatt av dette med selgers motbud ved boligomsetning. Hva skjer hvis et motbud ikke aksepteres av kjøperen? Motbudet nuller vel ut budet fra kjøper som motbudet er et “svar” på. Kan selger komme med nytt “motbud” for å komme i gang igjen?

Iflg. forskriften skal et hvert bud føres inn i en budjournalen. Dette gjelder vel da også motbud?

Selger kan komme med flere motbud

SVAR: Når det gjelder motbud, er det riktig som du kommenterer. Motbud vil også «avslå» budet fra kjøper. Dermed vil det alltid være en risiko ved å stille et motbud – nemlig at det ikke aksepteres.

Men som du er inne på: Selger kan gjerne stille et nytt motbud som er lavere for å se om kjøperen godtar det eller ikke.

Det kan også være slik at kjøpere avslår motbud, men kommer med et nytt bud som er litt høyere enn det budet man selv har lagt inn tidligere. Slik sett blir ofte «motbudfasen» mer en prutefase.

Les også: Bud er bindende, husk finansiering (eller forbehold)!

Motbud skal føres i budjournalen

Eiendomsmegleren skal føre motbudene skal føres inn i budjournalen, slik at de blir synlige i ettertid.

 

Hva var boligprisene.

Hva var prisen på boligene? Se vår oversikt på Bolig360.no.

, ,

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Strømtips fra strømgründeren

Thommy Stenvik deler sine beste tips for å spare strøm – Det er ikke vanskelig å spare strøm, men det krever at man tar noen grep, forteller strømgründer Thommy Stenvik. Thommy Stenvik er en entreprenør som i løpet av kort…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Hva skjer etter overtakelsen?

Når du har overtatt boligen din, er det viktig at du sjekker at alt fungerer slik at du sikrer rettighetene dine best mulig. Skriv ut

SPONSET INNHOLD

Den store dagen – overtakelsen!

Overtakelsestidspunktet er bestemt i kjøpekontrakten. Det er mye du bør tenke på denne dagen. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.