Kommunene med høyest eiendomsskatt i 2018

Av: Redaksjonen  |  19. juni 2018

290 norske kommuner har eiendomsskatt på bolig. Det viser nye tall fra SSB. Se hvilke kommuner i landet som har høyest eiendomsskatt i 2018!

Av: Carsten Henrik Pihl

Statistisk sentralbyrå offentliggjorde 19. juni tallene for hvilke kommuner som har eiendomsskatt i 2018. Tallene viser at 290 kommuner nå har eiendomsskatt på bolig. Dette er syv flere kommuner enn i 2017.

Karlsøy på topp

Det er Tromskommunen Karlsøy (bildet øverst på siden) som har den tvilsomme æren av å ligge på toppen av listen over kommuner der du må betale høyest eiendomsskatt. For en enebolig på 120 m2 må en Karlsøyinnbygger ut med 9360 kroner i eiendomsskatt.

Nederst på listen over kommunene med eiendomsskatt finner vi Lillesand. Der må man ut med 390 kroner i eiendomsskatt for en enebolig på 120m2.

(Merk at summene for bolig på 120 kvadratmeter er egenrapportert fra kommunene. De baseres på snitt-tall i kommunene, og kan variere noe internt i kommunene ut fra verdsettelsen av boligene i kommunen.)

SPØRSMÅL? Har du spørsmål til boligkjøp, boligsalg eller eiendomsmegling? Forbrukerrådgiveren for bolighandelen gir forbrukere gratis rådgivning. Ring på telefon 4000 01 02 eller send et spørsmål her!

Flere og flere får eiendomsskatt

Med 422 kommuner i Norge i 2018 er det fortsatt 132 kommuner som ikke innkrever eiendomsskatt på bolig.

Men kommunene uten eiendomsskatt på boliger blir færre og færre. Det er nå 20 flere kommuner med eiendomsskatt enn i 2016. At økningen bare er på 7 kommuner fra 2017 til 2018 skyldes nok blant annet kommunesammenslåinger.

Totalt dro norske kommuner inn 7,067 milliarder kroner på eiendomsskatt i 2017. Det er en økning på 12 prosent fra 2016, viser tallene fra SSB.

Les også: Slik beregnes eiendomsskatten

Regjeringen ønsker eiendomsskatten ned

I Regjeringserklæringen til dagens Høyre, FrP og Venstre-regjering er det sagt at man ønsker eiendomsskatten ned. Dette vil regjeringen blant annet gjøre ved å senke maksimal skattepromille fra 7 promille i dag til maks 5 promille.

Men som man ser av tabellene under – det behøver ikke bety at eiendomsskatten i kommunene går ned. En rekke kommuner har bunnfradrag som kan justeres for å opprettholde dagens eiendomsskatt. Eller de kan retaksere boligene slik at verdigrunnlaget for eiendomsskatten går opp.

Les mer: Her er kommunene som kan få mindre eiendomsskatt hvis regjeringen får det som de vil

 

Her er kommunene med høyest eiendomsskatt

Listen under viser kommunene som har høyeste eiendomsskattenivå. Listen er rangert etter skatten innbyggere betaler i snitt for en enebolig på 120 kvadratmeter. Dette er SSBs sammenligningsfaktor, og det vil finnes innbyggere i disse og andre kommuner som betaler vesentlig mer i eiendomsskatt i året.

 

Bykampen – byene med høyest eiendomsskatt

Av de 10 største byene i Norge er det nå bare Drammen som ikke har eiendomsskatt. Slik ligger innbyggerne i de andre store byene an!

 

Hva var boligprisene.

Hva var prisen på boligene? Se vår oversikt på Bolig360.no.

 

Foto på toppen av siden: Foto: Simo Räsänen/CC-SA 4.0

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Derfor er det en god idé å pusse opp på vinteren

Det er mange gode grunner til å vente med oppussing til våren og sommeren, men det betyr ikke at det er umulig å pusse opp selv om været er kaldt. Her er det du trenger å vite om å pusse…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Forbered deg på å renovere terrassen nå

Skal du bygge ny terrasse til våren? Da bør du begynne å forberede deg allerede nå. Skriv ut

SPONSET INNHOLD

Høstens interiørtrender

Denne høsten er både sterke farger og pastell innafor. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.