Nesten samme pris på nye og brukte eneboliger i Oslo i 2017

Av: Carsten Pihl  |  22. mars 2018
Priser på eneboliger i Oslo 2017

I Oslo bygges det veldig få nye eneboliger. Derfor blir prisforskjellen mellom nye og brukte eneboliger i hovedstaden veldig liten viser nye tall fra SSB.

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukerrådgiver for bolighandelen

Helt nye boliger skal i utgangspunktet være dyrere en sammenlignbare eneboliger. Men tall for 2017 viser at i Oslo kostet en brukt enebolig 91 prosent av prisen for en ny enebolig. Dette viser nye tall fra Statistisk Sentralbyrå.

SPØRSMÅL? Har du spørsmål til boligkjøp, boligsalg eller eiendomsmegling? Carsten Pihl er forbrukerrådgiver for bolighandelen og redaktør for NEFs forbrukernettsted Bolig360 og gir forbrukere gratis rådgivning. Ring på telefon 4000 01 02 eller send et spørsmål her!

Bygges lite nytt i Oslo

Forklaringen i Oslo er enkel. Det er få nye tomter i Oslo for eneboliger, og de fleste eneboligene som bygges skjer som fortetting.

Det ble i fjor bygget bare i underkant av 200 nye eneboliger i Oslo. Og det var 27.600 eneboliger i Oslo ved årsskiftet, viser tall NEF og Ambita har funnet frem. Ønsker man å kjøpe en enebolig i Oslo må man altså stort sett nøye seg med en brukt en.  Dermed holder de brukte eneboligene seg godt i pris.

Les også: Slik er boligprisene der du bor

I tillegg skal man ikke se bort i fra at en god del av de brukte eneboligene har vesentlig bedre beliggenhet enn de nye. Dette vil også bidra til å holde prisforskjellen nede. Det samme gjør det faktum at man i dag bygger mer arealeffektivt, slik at nye eneboliger ofte er noe mindre enn brukte – uten å miste funksjonalitet.

Dyrere: Forskjellen i kvadratmeterpriser for nye og brukte eneboliger landet rundt i 2017. Graf: SSB.

Større forskjeller ut i landet

Går vi ut i landet er snittforskjellen at brukte eneboliger koster 70 prosent av prisen av en ny enebolig. Snittkvadratmeterprisen i Norge for en ny enebolig var på 34.999 kroner i 2017, mens snittprisen på en brukt enebolig var på 24.550 kroner viser tallene fra SSB.

I Bergen kostet brukte eneboliger 78 prosent av nye eneboliger, mens i Trondheim kostet de brukte eneboligene 73 prosent av de nye eneboligene.

Går vi til Nord-Trøndelag kostet brukte eneboliger 53 prosent av en ny i 2017. Se ellers forskjellene i grafen over.

Kvadratmeterprisen på nye eneboliger varierer fra 24 883 i Finnmark til 63 020 kroner i Oslo.

Les også: Slik velger du eiendomsmegler

Finn boligprisene der du bor!

Hva var boligprisene.

Hva var prisen på boligene? Se vår oversikt på Bolig360.no.

Hold deg oppdatert på bolignytt! - Få tilsendt nyhetsbrev fra Bolig360!

Vi sender nyhetsbrev en gang i uken. Adressene brukes bare av Bolig360 til distribusjon av nyhetsbrevet. Det vil forekomme reklame i nyhetsbrevet, men det er ingen deling av personlig informasjon med annonsørene.

,

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Derfor bør du bygge overbygget terrasse

I det norske klimaet kan det være lurt å bygge en overbygget terrasse. Et takoverbygg gir beskyttelse mot været, gjør det lettere å kontrollere temperaturen og kan forlenge terrassesesongen for deg og familien. I tillegg vil terrassebordene og utemøblene holde…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Slik får du tillatelse til å bygge brygge

Du hører bølgeskvulp fra båten som er fortøyd til bryggen. Du lytter til måkeskrikene der du sitter i en altfor stor (eller for liten) redningsvest. Du kjenner lukten av solkrem, og du har plassert solstolen midt i solsteiken på bryggen…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Slik kan du spare penger som du trenger til oppussing

Forandring fryder, men i de fleste tilfeller koster det også penger. Ved å refinansiere dyre smålån og kreditter, kan du spare penger til oppussingen. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør Carsten Pihl, jurist og forbrukerrådgiver i Norges Eiendomsmeglerforbund.