Skal jeg pusse opp eller ikke før jeg selger boligen?

Av: Linda Klokk  |  28. august 2018
pusse opp

Litt maling kan være lurt å bruke tid og penger på før flytting. Men større oppussingprosjekter vil neppe betales seg hvis du skal selge.

Til forbrukerrådgivningstjenesten får vi fra tid til annen spørsmål fra boligselgere om man skal bruke penger på oppussing før man selger, og hva som eventuelt lønner seg.

Det korte svaret om oppussing før du flytter at du egentlig skal gjøre så lite som mulig. Man får sjelden igjen pengene for store prosjekter.

SPØRSMÅL? Har du spørsmål til boligkjøp, boligsalg eller eiendomsmegling? Ring Forbrukerrådgiver for bolighandelen som gir forbrukere gratis rådgivning. Ring på telefon 4000 01 02 eller send et spørsmål her!

Dessuten er man ofte mer opptatt av flytting til ny bolig, og bør fokusere på dette. Men noen ganger kan kanskje litt sminke være i orden:

Her er fem tips til deg som skal selge om hva du bør pusse opp før du selger.

1. Gjør ferdig halvferdige prosjekter

Det som i allefall er klart, er at det er lurt å gjøre ferdig arbeid som er påbegynt. Halvferdige prosjekter vil gjøre at mange «snur i døren», og dropper å vurdere boligen som reelt objekt.

Derfor: Hvis man har begynt på noe, bør man gjøre det ferdig. Enten det er å sluttmontere flisene bak kjøkkenbenken, få på plass tak-, og gulvlister eller male ferdig barnerommet.

Les også: Bruke eiendomsmegler eller selge selv?

2. Gjør boligen lysere – med litt maling

Ellers vil det ofte være slik at de enkleste oppussingene gir det beste resultatet. Et malingsstrøk eller to vil for eksempel kunne freshe opp stuen, slik at den virker mer innbydene. Og det er noen år siden blått kjøkken var det alle ville ha, så der kan det også være greit å få på en mer moderne og nøytral farge.

Er man nevenyttig, vil det altså dreie seg om et par tusenlapper i maling. Resultatet kan være at flere er med i budrunden.

Dessuten får man ryddet rommet som skal males, og det er jo en god ting før man skal selge det!

3. Få bort slitasje,eksentriske farger og mønstre

En annen grunn til å bruke malingskosten er å fjerne farger som har blitt håpløst umoderne og få bort slitasje. Da kan det være lurt å male over veggene for å gi boligen et litt mer moderne utseende. Snakk med eiendomsmegleren om hva som vil lønne seg i det området man ønske å selge.

Boligen får nå et renere uttrykk, noe som gjør at flere vil være interessert i boligen.

4. Dropp dyr oppussing

Det er ikke noe poeng å gyve løs på bytte av kjøkken eller dyr oppussing av bad. De pengene du legger inn i dette prosjektet får du ikke tilbake krone for krone.

PS: Husk også at du du ikke trenger å sparkle å male skruehull etter for eksempel bildeopphening. 

Les mer: Må hull i veggene males og sparkles før overtakelse av boligen?

5. Lengre horisont – større prosjekter

Skal du bo i boligen over en viss tid, kan det være at man kan få positive resultater ut av større prosjekter. Altså at du, mens du bor i bolgien, prioriterer oppussing som også vil gi penger tilbake når du selger. En vanlig klassiker er å installere peis hvis man har mulighet til det. Men hvis man da må i gang med større rehabilitering av pipen, vil dette neppe være et prosjekt man får noe særlig igjen for når man selger. Installering av balkong vil også kunne gi pengene tilbake og vel så det, men dette er et større prosjekt som i leiligheter stort sett krever styrevedtak og prosjektering.

Større oppussingsprosjekter rett før man selger vil sjelden gi den store gevinsten.

 

Se vår store oversikt over eiendomsmeglere nær der du bor. Alle eiendomsmeglerne i oversikten er medlemmer av Norges Eiendomsmeglerforbund.

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Strømtips fra strømgründeren

Thommy Stenvik deler sine beste tips for å spare strøm – Det er ikke vanskelig å spare strøm, men det krever at man tar noen grep, forteller strømgründer Thommy Stenvik. Thommy Stenvik er en entreprenør som i løpet av kort…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Hva skjer etter overtakelsen?

Når du har overtatt boligen din, er det viktig at du sjekker at alt fungerer slik at du sikrer rettighetene dine best mulig. Skriv ut

SPONSET INNHOLD

Den store dagen – overtakelsen!

Overtakelsestidspunktet er bestemt i kjøpekontrakten. Det er mye du bør tenke på denne dagen. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.