Trangt om plassen? Ikke i det norske boligmarkedet

Av: Carsten Pihl  |  3. februar 2018

Hvor tett bor man ulike steder i Europa? Og hvor bor de tettest? Og hvor langt ned kommer Norge? Svarene kommer i en ny britisk artikkel.

Det er velkjent at vi ikke bor så veldig tett i Norge, sammenlignet med andre land. Men noen steder i Norge kan det virke som vi bor oppå hverandre. Men da kan det være en trøst at det er steder i Europa der man bor over fire ganger tettere!

Briten Alasdair Rae arbeider på University of Sheffield i avdelingen for «urban studies and planning». Han har nylig laget en oversikt over hvor tett man bor på den tettest befolkede kvadratkilometeren i 39 europeiske land.

SPØRSMÅL? Har du spørsmål til boligkjøp, boligsalg eller eiendomsmegling? Forbrukerrådgiveren for bolighandelen gir forbrukere gratis rådgivning. Ring på telefon 4000 01 02 eller send et spørsmål her!

Norge på 20. plass

Med andre ord: Hvor er finner man den tettest befolkede kvadratkilometeren i hvert land, og hvor mange bor den der. Ikke uventet kommer Norge langt ned på listen, faktisk på 20. plass.

Tettest i Norge: Dette området i Oslo fra Sagene-Torshov er tettest befolket i Norge, viser undersøkelsen til Alisdair Rae. Akerselven og Iladalen er midt i bildet. (Fra Stats, Maps n Pix)

Bildet viser at den tettest befolkede kvadratkilometeren i Norge er i Oslo, nærmere bestemt på Sagene-Torshov i Oslo. Lokalkjente vil se Iladalen og Akerselven som går ned midt i bildet.

På denne kvadratkilometeren bor det 15.673 personer, i følge Rae.

Både Stockholm og København ligger godt foran Norge og Oslo. Stockholm har 26.120 personer på den tetteste kvadratkilometeren, mens København har 22.381. Du kan se Oslo sammen med de to andre skandinaviske hovedstedene øverst i bildet.

Helsinki ligger et par plasser bak Norge med 14.933 personer på den tetteste kvadratkilometeren.

Les også: Slik er boligprisene der du bor

Tettest i Spania og Frankrike

Dette er forsatt langt unna toppen! Spania er på topp. I Barcelona finner vi kvadratkilometeren med flest innbyggere i hele Europa med 53.119 personer. Paris i Frankrike kommer på annen plass med 52.218. Ganske imponerende når man vet at man i Paris sentrum i utgangspunktet fortsatt holder på den klassiske reguleringsplanen med maks syv etasjer pr bygg.

Tettest: De to tetteste stedene i Europa – Barcelona (tv) og Paris (th). (Fra Stats, Maps n Pix)

Ikke overraskende kanskje er det miniputtstatene San Marino og Liechtenstein, der bor det rundt 2000 personer på den tettest befolkede kvadratkilometeren.

Les også: Hvordan regner man kvadratmeterpris på boligen?

EU-data

Rae har brukt EUs befolkningsdata og samtidig sett på hvor folk bor tettest. Han tar forbehold om at EUs datasett er fra 2011, men mener at man får et forholdsvis godt bilde av befolkningstettheten i de ulike områdene.

Du kan se alle bildene fra 39 europeiske land på Stats, Maps n Pix som er bloggen til Alasdair Rae der vi også har lånt bildene i denne artikkelen:

Les mer: The Most Densely Populated Square Kilometre in 39 European Countries

 

Finn ut hva boligene koster der det er tettest befolket i Norge!

Hva var boligprisene.

Hva var prisen på boligene? Se vår oversikt på Bolig360.no og finn ut hva boligene kostet både der det er tettest befolket og alle andre steder. Se mer her!

Hold deg oppdatert på bolignytt! - Få tilsendt nyhetsbrev fra Bolig360!

Vi sender nyhetsbrev en gang i uken. Adressene brukes bare av Bolig360 til distribusjon av nyhetsbrevet. Det vil forekomme reklame i nyhetsbrevet, men det er ingen deling av personlig informasjon med annonsørene.

,

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Bruk komfyrvakt – og sjekk om den er der på visning!

Komfyren er årsak til over halvparten av norske boligbranner. En enkel komfyrvakt er et godt sikkerhetstiltak som forhindrer brann. Skriv ut

SPONSET INNHOLD

Derfor bør du bygge overbygget terrasse

I det norske klimaet kan det være lurt å bygge en overbygget terrasse. Et takoverbygg gir beskyttelse mot været, gjør det lettere å kontrollere temperaturen og kan forlenge terrassesesongen for deg og familien. I tillegg vil terrassebordene og utemøblene holde…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Slik får du tillatelse til å bygge brygge

Du hører bølgeskvulp fra båten som er fortøyd til bryggen. Du lytter til måkeskrikene der du sitter i en altfor stor (eller for liten) redningsvest. Du kjenner lukten av solkrem, og du har plassert solstolen midt i solsteiken på bryggen…Continue Reading →

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør Carsten Pihl, jurist og forbrukerrådgiver i Norges Eiendomsmeglerforbund.