Dekningssalg

Av: Redaksjonen  |  12. april 2016

Dersom et bud blir akseptert innen fristen slik at bindende avtale er inngått, og kjøperen likevel nekter å gjennomføre kjøpet, kan selger gjennomføre dekningssalg.

Det betyr at huset blir annonsert på nytt for den første kjøperens regning og risiko.

Den første kjøperen kan bli ansvarlig for selgeren økonomiske tap, som for eksempel lavere kjøpesum, renter og nye salgsomkostninger.

Nytt salg av boligen

Eiendomsmegleren vil kunne bistå med dekningssalget, men vil normalt ta betalt for det nye salget også. Dette fordi det er et nytt salg. Kostnadene skal da betales av selgeren, som i sin tur kan kreve kostnadene dekket av den første kjøperen.

Hør med eiendomsmegleren og/eller fagansvarlig ved kontoret om hvilken hjelp du kan få ved et eventuelt dekningssalg.

Hvis kjøperen ikke vil betale for ekstrautgiftene

Den første kjøperens ansvar for utgiftene som omtalt over er uomtvistelige, i og med at man har inngått en bindene avtale med selgeren som man senere går fra. Noen ganger kan det likevel være vanskelig å få den første kjøperen til å dekke kostnadene som de må dekke.

Da er det selgerens ansvar å få tak i disse pengene.

I ytterste konsekvens må man gå til Forliksrådet for å få et tvangsgrunnlag (dom) som man så kan ta til namsmannen for å få inndrevet.

Spørsmål? Har du spørsmål om dekningssalg, boligkjøp eller annet i bolighandelen? Kontakt forbrukerrådgiveren for bolighandelen hos Norges eiendomsmeglerforbund og redaktør for Bolig360. Han svarer på spørsmål om boligkjøp, boligssalg og eiendomsmegling. Ring 4000 01 02, eller les mer og send inn spørsmål her.

 

Se vår store oversikt over eiendomsmeglere nær der du bor. Alle eiendomsmeglerne i oversikten er medlemmer av Norges Eiendomsmeglerforbund.

, ,

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Derfor er det en god idé å pusse opp på vinteren

Det er mange gode grunner til å vente med oppussing til våren og sommeren, men det betyr ikke at det er umulig å pusse opp selv om været er kaldt. Her er det du trenger å vite om å pusse…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Forbered deg på å renovere terrassen nå

Skal du bygge ny terrasse til våren? Da bør du begynne å forberede deg allerede nå. Skriv ut

SPONSET INNHOLD

Høstens interiørtrender

Denne høsten er både sterke farger og pastell innafor. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.