Mellomfinansiering

Av: Redaksjonen  |  28. mars 2018

Når du kjøper ny bolig før den gamle er solgt, trenger du som oftest et lån til den gamle boligen frem til denne er solgt. Dette «ekstra» lånet kalles mellomfinansiering.

Mellomfinanisering ordner du med banken du låner penger til den nye boligen. Sjekk mulighetene for mellomfinansiering – og vilkårene – i flere banker, for her vil det være ulike vilkår.

Får du ikke mellomfinansiering, er du nødt til å selge din nåværende bolig før du kjøper en ny.

Les mer: Selge eller kjøpe ny bolig først?

SPØRSMÅL? Har du spørsmål til boligkjøp, boligsalg eller eiendomsmegling? Forbrukerrådgiveren for bolighandelen gir forbrukere gratis rådgivning. Ring på telefon 4000 01 02 eller send et spørsmål her!

Ulike renter på mellomfinansiering

Bankene har ulike renter på mellomfinansering. Noen har vanlig boliglånsrente, mens andre har en høyere rente.

Mellomfinansieringslån er avdragsfritt, i og med at det skal innløses når den gamle boligen er solgt.

Men: Mellomfinansieringslånet innvilges for en viss periode, ofte på 6, men noen ganger på 12 måneder. Får man ikke solgt etter denne tiden må man begynne å betale avdrag på lånet.

NB: Det nevnes hos noen forbrukslånsbanker og nettsteder at forbrukslån kan brukes som mellomfinansiering. Det er ikke å anbefale. Grunnen er at rentene blir for høye og at man da må betale avdrag fra første stund. Dessuten er lånebeløpene for lave. Det er klart å anbefale å bruke vanlige banker til mellomfinansiering.

Legg en plan for salget

Når du tar opp mellomfinansiering vil du ha «dobbelt lån» – i og med at du nå har belånt den nye og den gamle boligen du har.

For å minske utgiftene – og risikoen – er det lurt at du har lagt en plan for salg av boligen når du er på boligjakten. Dermed kan du starte salget snart etter at du har kjøpt en ny bolig, og begrense tidsrommet for mellomfinansiering.

Ta kontakt med eiendomsmeglere for å ha gjort forarbeidet når du starter på boligjakten.

Les mer: Slik velger du eiendomsmegler

 

Finn eiendomsmegler i nærheten av der du bor. Alle eiendomsmeglerne i oversikten er medlemmer av Norges Eiendomsmeglerforbund.

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Det vil lønne seg å ha papirene i orden

Ny boliglov gjør Boligmappa viktig i bolighandelen 16. mai i år vedtok Stortinget flere endringer i avhendingsloven. Blant disse vil regelen om at det ikke lenger blir lov å selge en bolig «som den er» trolig få størst innvirkning. Ansvarsforholdet…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Strømtips fra strømgründeren

Thommy Stenvik deler sine beste tips for å spare strøm – Det er ikke vanskelig å spare strøm, men det krever at man tar noen grep, forteller strømgründer Thommy Stenvik. Thommy Stenvik er en entreprenør som i løpet av kort…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Hva skjer etter overtakelsen?

Når du har overtatt boligen din, er det viktig at du sjekker at alt fungerer slik at du sikrer rettighetene dine best mulig. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.