Personvern og cookies

Personvernerklæring for Bolig360

Behandlingsansvarlig

Bolig360 er en tjeneste levert av Norges Eiendomsmeglerforbund.

Norges Eiendomsmeglerforbund, heretter NEF, tar ditt personvern på alvor. NEF, ved Forbrukerrådgiver Carsten Pihl, er behandlingsansvarlig og har ansvaret for at opplysningene som vi har om deg brukes i tråd med personvernlovgivningen.

I denne personvernerklæringen gir vi deg informasjon om hvordan vi bruker og beskytter dine personopplysninger og hvilke rettigheter du har. Personopplysninger er alle opplysninger som kan knyttes til deg som enkeltperson.

 

Hvorfor vi innhenter opplysninger om deg og hva disse brukes til

Rådgivning
Ved innsendelse av spørsmål til Bolig360 og Forbrukerrådgiveren spør vi om ditt navn, e-post og telefonnummer. Disse opplysningene blir lagret hos oss. I tillegg blir ditt spørsmål og vårt svar til deg lagret. Ved telefonhenvendelser lagrer vi telefonnummeret du ringer fra samt navn.

Vi lagrer alle henvendelser for å kunne dokumentere den rådgivningen som er gitt av Forbrukerrådgiveren. Vi bruker også tidligere spørsmål og svar som erfaringsarkiv. Ved eventuell publisering av spørsmål og svar gjøres dette uten identifiserende personopplysninger.

Nyhetsbrev

Du kan abonnere på nyhetsbrev fra Bolig360. Da spør vi om navn og e-postadresse. Disse opplysningene lagres hos vår leverandør Mailchimp. Du kan til enhver tid logge inn på Mailchimp for å se hva som lagres, og avbestille nyhetsbrevet.

 

Lovgrunnlaget for NEFs behandling av personopplysninger

Lovgrunnlag for behandling av vanlige personopplysninger er GDPR artikkel 6 bokstav b (nødvendig for å oppfylle en avtale som den registrert er part i), og bokstav f (behandlingen er nødvendig for formål knyttet til de berettigede interessene som forfølges av den behandlingsansvarlige), samt artikkel 6 bokstav a (samtykke fra den registrerte).

 

Utlevering av personopplysninger

Forbrukerrådgiveren har taushetsplikt, og vi vil ikke utlevere dine personopplysninger til uvedkommende. Personopplysningene som du gir oss ved bruk av forbrukerrådgivertjenesten blir ikke delt med de øvrige ansatte i NEF.

Dine personopplysninger vil ikke utleveres eller oppbevares utenfor EØS-området.

Vi deler opplysningene med databehandlere i den utstrekning det er nødvendig for å yte de tjenestene eller oppfylle de forpliktelsene vi har påtatt oss.

Noen av spørsmålene som blir stilt kan bli brukt i nyhetssaker publisert på Bolig360, men da i anonymisert form.

Ved avkryssing for nyhetsbrev fra Bolig360.no vil navn og epost gå videre til vårt nyhetsbrevsystem som er drevet av Mailchimp.

Hvor lenge vi lagrer opplysningene

Personopplysningene som er sendt inn til rådgivningstjenesten lagres i 10 år fra innsendt dato. Vi lagrer disse opplysningene for å kunne dokumentere vår rådgivning.

Personopplysninger gitt for utsendelse av nyhetsbrev lagres så lenge de ikke trekkes tilbake.

Dine rettigheter

Du har rett til å kreve at de opplysningene vi har om deg slettes, med mindre vi er forpliktet etter lov til å oppbevare dem, eller der vi har behov for å kunne dokumentere den rådgivningen vi har gitt. Du har også rett til å kreve innsyn i opplysningene vi har om deg, og til å kreve rettet opplysninger som er uriktige.

Endringer i personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Ved endringer av betydning vil informasjon om dette bli lagt ut på nettsiden vår. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring på nettsiden.

Cookies

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på Bolig360.no. En cookie er en liten tekstfil som lagres i nettleseren din. Denne brukes blant annet for å forbedre din opplevelse av nettsiden vår, og vil ikke utgjøre noen sikkerhetsrisiko for deg. Dette er helt standard prosedyre og noe de aller fleste nettsteder gjør.

Vi logger vi helt anonymt informasjon om alle besøkende. Til dette benytter vi oss av Google Analytics. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson.

Hvordan slå av/på informasjonskapsler
Du kan velge om du vil akseptere informasjonskapsler eller ikke. De fleste nettlesere aksepterer disse automatisk, men du har full frihet til å endre dette ved å slå av denne funksjonaliteten helt eller delvis. Husk at bruk av våre nettsider og tjenester vil bli redusert hvis du velger å slå av bruk av informasjonskapsler.

Du kan slette cookies ved å følge instruksjonene for sletting av informasjonskapsler i din nettleser. Du finner informasjonen om dette i “Hjelp”-funksjonen i nettleseren din. Vær oppmerksom på at å begrense tilgangen til cookies kan påvirke funksjonaliteten på nettstedet vårt.

Google Analytics
Google Analytics cookien er en førsteparts cookie. Den er innstilt til å slettes automatisk etter 24 måneder hvis du ikke returnerer til nettstedet. Du kan reservere deg mot bruk av cookies fra Google Analytics her. Google Analytics cookies blir opprettet så snart du besøker et nettsted der en gyldig sporingskode er implementert.

Vi brukeranalyseverktøyet Google Analytics for å studere trafikk, bruksmønstre og trender på nettsiden. Dataene som samles inn brukes for å optimalisere brukeropplevelsen og tilpasse innholdet på nettsiden. I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig informasjon om brukerne. Dataene som samles inn lagres på Googles servere. Du kan lese mer om hvordan Google samler inn og beskytter data her.

Ingen av disse opplysningene blir brukt til å identifisere enkeltpersoner. Vi bruker disse opplysningene til å generere en samlet statistikk som blant annet viser hvilke sider som er mest populære og hvilken informasjon brukerne søker. Statistikken er et redskap til å forbedre våre tjenester.

I tillegg posisjonerer Bolig360 brukerne for å kunne tilby et best mulig søk på sidene for funn av eiendomsmegler. Sidene vil fungere greit uten posisjonering også, da må man søke manuelt.

 

Klage til Datatilsynet

Hvis du mener at vi behandler personopplysningene dine på en måte som er i strid med regelverket, kan du klage til Datatilsynet.

Datatilsynet kontaktes på:

Telefon: 22 39 69 00
E-post: postkasse@datatilsynet.no
Eller med vanlig post til: Postboks 8177 Dep., 0034 Oslo

Datatilsynet har Internettadresse www.datatilsynet.no.

Hvis du mener vi bryter regelverket, håper vi likevel at du også vil kontakte oss direkte, slik at vi får en mulighet til å rette forholdet så snart som mulig.

 

Vår kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål om hvordan vi behandler dine opplysninger, kan du kontakte oss på:

Telefon: 22542080
E-post: forbruker@nef.no
Eller med vanlig post til: Norges Eiendomsmeglerforbund, Parkveien 55, 0256 Oslo. Merk henvendelsen «Bolig360»

Bolig360 har Internettadresse: https://www.bolig360.no

 

Personvernerklæringen er oppdatert pr 1. juli 2018.

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Derfor bør du bygge overbygget terrasse

I det norske klimaet kan det være lurt å bygge en overbygget terrasse. Et takoverbygg gir beskyttelse mot været, gjør det lettere å kontrollere temperaturen og kan forlenge terrassesesongen for deg og familien. I tillegg vil terrassebordene og utemøblene holde…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Slik får du tillatelse til å bygge brygge

Du hører bølgeskvulp fra båten som er fortøyd til bryggen. Du lytter til måkeskrikene der du sitter i en altfor stor (eller for liten) redningsvest. Du kjenner lukten av solkrem, og du har plassert solstolen midt i solsteiken på bryggen…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Slik kan du spare penger som du trenger til oppussing

Forandring fryder, men i de fleste tilfeller koster det også penger. Ved å refinansiere dyre smålån og kreditter, kan du spare penger til oppussingen.

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør Carsten Pihl, jurist og forbrukerrådgiver i Norges Eiendomsmeglerforbund.