Når kommer regningen fra eiendomsmegleren?

Av: Redaksjonen  |  29. januar 2018

Skal du selge bolig, bør du spørre når regningen fra eiendomsmegleren kommer. Så unngår du overraskelser.

I det siste har jeg fått noen telefoner til Forbrukertelefonen. Det er fra boligselgere som nettopp har akseptert bud på eiendommen – og så har regningen fra eiendomsmegleren kommet.

Det har vært litt overraskende for disse selgerne, fordi de har regnet med at de skulle betale når oppgjøret for boligen kommer – og de får inn penger for salget.

SPØRSMÅL? Har du spørsmål til boligkjøp, boligsalg eller eiendomsmegling? Forbrukerrådgiveren for bolighandelen gir forbrukere gratis rådgivning. Ring på telefon 4000 01 02 eller send et spørsmål her!

Forklaringen på dette er at eiendomsmegleren kan sende regningen når avtalen er inngått. Eiendomsmegleren kan kreve betaling «…når handel har kommet i stand» som det står i eiendomsmeglingslovens § 7-4.

Og handelen «har kommet i stand» når bud fra kjøper er akseptert.

Les også: Slik velger du eiendomsmegler

Tidligere var det slik at kjøperne betalte inn forskudd når kontrakten ble underskrevet. Dette forskuddet ble da brukt til å dekke eiendomsmeglerens regning. Nå er hovedregelen at det ikke er lov å kreve inn et slik forskudd. Dermed er det ikke noen penger å dekke regningen med.

Noen eiendomsmeglere velger nå å sende regningen når hele oppgjøret er foretatt, og pengene for salget har kommet inn. Andre velger å sende regningen med en gang budet er akseptert. Og regningen må betales. Har du ikke penger i banken, må du bruke av mellomfinansieringen for å betale regningen.

Råd til selger:

  • Du som skal selge bolig bør spørre eiendomsmegleren om når regningen kommer, slik at det ikke blir en overraskelse for deg.
  • Og tilsvarende: Eiendomsmeglere bør selv sørge for å informere selgerne om når regningen kommer.

Les også: Bruke eiendomsmegler eller selge selv?

Hold deg oppdatert på bolignytt! - Få tilsendt nyhetsbrev fra Bolig360!

Vi sender nyhetsbrev en gang i uken. Adressene brukes bare av Bolig360 til distribusjon av nyhetsbrevet. Det vil forekomme reklame i nyhetsbrevet, men det er ingen deling av personlig informasjon med annonsørene.

Det er mye å tenke på når du skal selge bolig. Her finner du tips og råd i prosessen når du selger bolig.

 

Se vår store oversikt over eiendomsmeglere nær der du bor. Alle eiendomsmeglerne i oversikten er medlemmer av Norges Eiendomsmeglerforbund.

,

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Derfor er det en god idé å pusse opp på vinteren

Det er mange gode grunner til å vente med oppussing til våren og sommeren, men det betyr ikke at det er umulig å pusse opp selv om været er kaldt. Her er det du trenger å vite om å pusse…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Forbered deg på å renovere terrassen nå

Skal du bygge ny terrasse til våren? Da bør du begynne å forberede deg allerede nå. Skriv ut

SPONSET INNHOLD

Høstens interiørtrender

Denne høsten er både sterke farger og pastell innafor. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.