Annonsørinnhold

Hva er dette?

3 smarte råd når du skal pusse opp på budsjett

Av: Annonsør Innhold  |  16. mai 2018
slik pusser du opp på budsjett

Oppussing på budsjett virker kanskje umulig, men med god planlegging lar det seg gjøre. Her får du råd om hvordan du kan pusse opp på budsjett.

Innhold produsert av Axo finans

Det er både morsomt og givende, frustrerende og utfordrende å pusse opp. Du lærer mye underveis i prosessen, og belønningen er stor når arbeidet er klart. Eierskapsfølelsen til noe du har bygget eller fikset opp selv blir enorm, og du kan være stolt av alt arbeidet du har lagt i å gjøre boligen din til et trygt og behagelig hjem.

Utfordringer og gleder ved oppussing

Drømmer du om en forandring, men har et stramt budsjett? Her følger 3 smarte råd til deg som skal pusse opp på budsjett. Dersom du ikke har tid til å planlegge eller spare, kan du bruke finansportalen Axo Finans til å finne det billigste forbrukslånet.

1. Bruk god tid på å planlegge

Oppussing koster både tid og penger, og mange er ikke klar over hva slags krav som stilles til boligen eller hvor mye det koster å leie inn fagfolk. I planleggingsfasen bør du sette opp et budsjett, hvor du inkluderer så mange detaljer i prosjektet som mulig. Bryt ned oppussingen steg for steg, og ta høyde for økonomisk usikkerhet knyttet til alle ledd. Både materialer og arbeid kan koste mer enn du hadde forventet.

Du bør også finne ut av hva du kan gjøre selv, og hva du trenger fagfolk til. Du kan fint male vegger og lister og legge panel, men ikke gjør endringer på det elektriske opplegget eller rørsystemet selv. Dette må gjøres av godkjente installatører, ellers kan du få problemer med forsikringen din ved eventuelle feil og mangler.

Du kan bruke anbud for å finne fagfolk som får jobben gjort til en pris du kan leve med.

2. Sett opp en tidsplan

For at ikke prosjektet og utgiftene skal komme ut av kontroll, kan du sette opp en fornuftig tidsplan for oppussingen. Da slipper du å risikere å bli boende i et evig oppussingsprosjekt. Vær realistisk med hvor mye arbeid du klarer å få unna av gangen, og hvor snart du ønsker at oppussingen skal være ferdig. Sett opp milepæler slik at du alltid har kontroll på at arbeidet går som planlagt.

Det kan for eksempel være at veggene skal være malt innen utgangen av uke 1, kjøkkenbenken skal være slipt og oljet innen utgangen av uke 2 og badet skal være revet innen utgangen av uke 3.

Du kan knytte tidsplanen til budsjettet ved å inkludere leveranser av materialer og andre løpende utgifter. På den måten kan du fordele utgiftene utover perioden hvor det skal pusses opp, og du finner ut av når du må ha penger klare til å betale større eller mindre regninger.

3. Spar penger eller ta opp lån

Uansett om du pusser opp på budsjett eller ikke, så koster oppussing penger. Begynn å spare så tidlig som mulig, og ikke start oppussingen før du har en økonomisk plan på plass. Da risikerer du at det oppstår uforutsette utgifter som du ikke har råd til å bære.

Etter at du har satt opp et budsjett vet du sånn omtrent hvor mye oppussingen kommer til å koste, og du kan lage en spareplan på bakgrunn av budsjettet. Planlegg å sette av så mye penger du klarer i måneden uten at det går utover de vanlige regningene dine.

Når du vet hvor lang tid det vil ta å spare penger, har du en dato for når oppussingen kan starte. Her kan du lese mer om å spare penger.

Noen ganger oppstår det situasjoner hvor oppussing og vedlikehold er helt nødvendig, og du ikke har tid til å spare. Det kan for eksempel være tilfellet ved vannlekkasje, knuste vinduer eller andre ulykker i hjemmet. Hvis du ikke har en økonomisk buffer til uforutsette hendelser, kan en løsning være å ta opp et forbrukslån. Hos Axo Finans kan du søke forbrukslån fra 10.000 til 500.000 kroner via elektronisk søknadsskjema. Axo Finans sammenligner en rekke forskjellige banker, og plukker ut det beste tilbudet for deg. Det er gratis og helt uforpliktende å søke.

Les også: Hva bør du tenke på før du pusser opp boligen?

, ,

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Strømtips fra strømgründeren

Thommy Stenvik deler sine beste tips for å spare strøm – Det er ikke vanskelig å spare strøm, men det krever at man tar noen grep, forteller strømgründer Thommy Stenvik. Thommy Stenvik er en entreprenør som i løpet av kort…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Hva skjer etter overtakelsen?

Når du har overtatt boligen din, er det viktig at du sjekker at alt fungerer slik at du sikrer rettighetene dine best mulig. Skriv ut

SPONSET INNHOLD

Den store dagen – overtakelsen!

Overtakelsestidspunktet er bestemt i kjøpekontrakten. Det er mye du bør tenke på denne dagen. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.