Annonsørinnhold

Hva er dette?

Hva du bør tenke på før du pusser opp boligen

Av: Annonsør Innhold  |  3. mai 2018
Lån til oppussing

Før du skal pusse opp er det en rekke ting du burde tenke på. Når på året du skal pusse opp, hva som bør fornyes og om du trenger lån til oppussing er bare noen av dem. Det viktigste er å planlegge arbeidet godt.

Innholdet er produsert av Axo Finans

Sommeren nærmer seg, og mange utnytter den varmere årstiden til å pusse opp hjemme hos seg selv. Skal du først pusse opp gjør du lurt i å legge så mye som mulig av prosjektet til sommerhalvåret. Det er praktisk å frakte materialer i det tørre været, og mer behagelig å lufte ut av boligen om sommeren enn om vinteren.

Med oppussing følger gjerne provisoriske løsninger for baderom og kjøkken, og har du mulighet til å flytte disse tingene ut av den støvete byggeplassen gjør du livet betydelig enklere for deg selv.

Oppussing er i de fleste tilfeller en god måte å investere penger på. Dersom du funderer på å selge eller ønsker høyest mulig avkastning ved et salg i fremtiden, er det en rekke ting du kan gjøre for å øke verdien på boligen. Vedlikehold, oppgradering og forskjønnelse er verdiskapende investeringer, og vil føre til at boligen din fremstår velholdt og attraktiv for potensielle kjøpere.

Mange pusser selvfølgelig også opp for sin egen sikkerhet, trivsel og velvære. Hva som er formålet med oppussingen er opp til deg.

Oppussing er gøy!

I tillegg til å være en god investering, er oppussing gøy! Du står plutselig overfor en mengde nye valg som du kanskje aldri har trengt å ta stilling til før. Hvordan vil du egentlig ha det? Er det noe du alltid har drømt om? Hva kan du gjøre selv, og hva trenger du fagfolk til? For de aller fleste vil den økonomiske situasjonen være avgjørende for hvordan disse spørsmålene kan besvares.

En ting er hva du drømmer om – en annen ting er hva som lar seg gjøre fra et økonomisk perspektiv.

Trenger du lån til oppussing? Vær ute i god tid og sammenlign bankenes ulike tilbud og vilkår. Hos Axo Finans sammenligner vi bankene for deg, og sender deg det beste lånetilbudet. Du får svar innen kort tid, og vi kan hjelpe deg underveis i prosessen.

Burde jeg ta opp et lån til oppussing?

Når du skal pusse opp er det flere ting du kan gjøre selv. Ting som å male, installere garderober og legge fliser, gulvbord, panel og lister er noe de aller fleste kan klare. Elektriske installasjoner, rørarbeid og membranløsninger er eksempler på oppgaver som du må ha fagfolk til å gjøre. Mange blir overrasket når de skal pusse opp for første gang, og erfarer hva det faktisk koster.

Å pusse opp badet koster fort over 100.000 kroner, spesielt hvis du skal endre på røropplegget.

Før du går i gang med oppussing, kan du gjøre følgende:

●       Finn ut hva du kan gjøre selv

●       Bruk anbud for å ansette fagfolk

●       Sett av en økonomisk buffer til uforutsette utgifter

Husk finansiering og tidsplan når du pusser opp

For å finansiere prosjektet kan du enten spare penger, ta opp et lån til oppussing eller gjøre en kombinasjon av disse. Oppussing bringer med seg mange uforutsette utgifter, og hvis det i tillegg blir nødvendig å skifte ut møbler kan det fort bli dyrt.

Sett opp et budsjett hvor du inkluderer så mange detaljer som mulig, og ta høyde for økonomisk usikkerhet i alle ledd. Da står du godt rustet til å bære utgiftene som måtte komme.

Du gjør også lurt i å sette opp en tidsplan for arbeidet, slik at du unngår at hjemmet ditt blir et evig oppussingsprosjekt.

Slik kan du finansiere oppussingen

Du kan finansiere prosjektet ved å ta opp et lån til oppussing. Da får du den økonomiske fleksibiliteten du har behov for. Hos Axo Finans kan du søke om lån til oppussing fra 10.000 til 500.000 kroner, og du velger selv hvor mye du vil betale ned på lånet hver måned. Vi sammenligner tilbud fra en rekke forskjellige banker for deg, helt gratis og uforpliktende. Deretter viser vi deg hvilket tilbud som er det beste.

Klikk her for å søke lån til oppussing på opptil 500.000 kroner gjennom Axo Finans.

,

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Bruk komfyrvakt – og sjekk om den er der på visning!

Komfyren er årsak til over halvparten av norske boligbranner. En enkel komfyrvakt er et godt sikkerhetstiltak som forhindrer brann. Skriv ut

SPONSET INNHOLD

Derfor bør du bygge overbygget terrasse

I det norske klimaet kan det være lurt å bygge en overbygget terrasse. Et takoverbygg gir beskyttelse mot været, gjør det lettere å kontrollere temperaturen og kan forlenge terrassesesongen for deg og familien. I tillegg vil terrassebordene og utemøblene holde…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Slik får du tillatelse til å bygge brygge

Du hører bølgeskvulp fra båten som er fortøyd til bryggen. Du lytter til måkeskrikene der du sitter i en altfor stor (eller for liten) redningsvest. Du kjenner lukten av solkrem, og du har plassert solstolen midt i solsteiken på bryggen…Continue Reading →

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.