Annonsørinnhold

Hva er dette?

Slik kan du spare penger som du trenger til oppussing

Av: Annonsør Innhold  |  30. mai 2018
Oppussing

Forandring fryder, men i de fleste tilfeller koster det også penger. Ved å refinansiere dyre smålån og kreditter, kan du spare penger til oppussingen.

Innhold produsert av Axo Finans

Ta kontroll over økonomien: Ønsker du å pusse opp hjemme hos deg selv, men føler at pengene aldri strekker til? Regninger og utgifter er noe vi alle har, men hvis du føler at du bare betaler regninger og aldri har råd til å spare, er det kanskje på tide å ta noen grep om privatøkonomien din. Her følger noen gode råd til deg som skal pusse opp, men som aldri får satt av penger til det.

Før du går i gang med oppussingen, kan du gjøre følgende:

Refinansiering av dyre smålån

Dersom du har handlet mye på kreditt, sitter på dyre smålån eller holder på med flere nedbetalingsavtaler, kan du vurdere å refinansiere gjelden. Refinansiering innebærer å ta opp et nytt lån for å slette de gamle lånene, og deretter bare ha et lån å forholde seg til.

Dette er en god løsning for deg som har mye gjeld, fordi du vil få en oversiktlig nedbetalingsplan og bedre kontroll på økonomien. For at refinansieringen skal være lønnsom må du sørge for å få en lavere rente på det nye lånet, enn du hadde på det gamle.

Axo Finans har utviklet en sparekalkulator, slik at du enkelt kan sjekke hvor mye du kan spare i måneden ved å refinansiere gammel gjeld.

Hvis du tror at refinansiering av dyre smålån kan hjelpe deg til å spare penger til oppussing, må du først skaffe deg en oversikt over den samlede gjelden din og hva slags renter du betaler i dag. Deretter kan Axo Finans hjelpe deg å finne det beste refinansieringslånet. Du skriver inn hvor mye din samlede gjeld er, altså hvor mye du trenger å låne, og hvor mye du ønsker å betale i måneden. Deretter finner vi det beste tilbudet på refinansiering for deg. Det er gratis og helt uforpliktende å søke gjennom oss.

Les også: 3 smarte råd når du skal pusse opp på budsjett

Spare penger til oppussing

Oppussing er en morsom og utfordrende opplevelse, men det kan også bli svært frustrerende hvis du ikke gjør et godt praktisk og økonomisk forarbeid. Oppussing koster både tid og penger, og mange er ikke klar over hva slags krav som stilles eller hvor mye det koster å ansette fagfolk.

Det kan fort koste over 100.000 kroner å pusse opp baderommet alene, spesielt hvis du skal gjøre endringer i røropplegget. Et kjøkken krever også spesielle materialer og faghjelp.

Før du begynner å spare penger til oppussing, kan du sette opp et budsjett hvor du inkluderer så mange detaljer om oppussingsprosjektet som mulig. Ta høyde for økonomisk usikkerhet i alle ledd, slik at du er godt forberedt til å bære utgiftene som måtte komme.

Når du har kommet fram til sånn omtrentlig hvor mye oppussingen kommer til å koste, kan du sette opp en spareplan. Planlegg å spare så mye du klarer hver måned, men pass på at du klarer å håndtere de vanlige regningene og utgiftene dine i tillegg.

Les også: Hva du bør tenke på før du pusser opp boligen

Noen ganger kommer behovet for oppussing på kort varsel, og da har du kanskje ikke tid til å spare. Det kan for eksempel skje hvis kjøleskapet ryker eller det begynner å lekke i rørene på badet. I slike tilfeller kan det være en løsning å ta opp et forbrukslån. Hos Axo Finans kan du søke forbrukslån fra 10.000 til 500.000 kroner, og vi finner det beste tilbudet på markedet for deg.

Et forbrukslån trenger absolutt ikke å være skummelt, så lenge du har kontroll på nedbetalingen. Det kan gi deg den økonomiske fleksibiliteten du trenger til å pusse opp eller gjøre andre ting. De vanligste grunnene til å ta opp et forbrukslån er:

  • Oppussing
  • Uforutsette utgifter
  • Refinansiering av gjeld

Les mer om forbrukslån hos Axo Finans.

,

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Strømtips fra strømgründeren

Thommy Stenvik deler sine beste tips for å spare strøm – Det er ikke vanskelig å spare strøm, men det krever at man tar noen grep, forteller strømgründer Thommy Stenvik. Thommy Stenvik er en entreprenør som i løpet av kort…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Hva skjer etter overtakelsen?

Når du har overtatt boligen din, er det viktig at du sjekker at alt fungerer slik at du sikrer rettighetene dine best mulig. Skriv ut

SPONSET INNHOLD

Den store dagen – overtakelsen!

Overtakelsestidspunktet er bestemt i kjøpekontrakten. Det er mye du bør tenke på denne dagen. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.