Annonsørinnhold

Hva er dette?

Derfor er det en god idé å pusse opp på vinteren

Av: Svein Strømnes  |  19. november 2018

Det er mange gode grunner til å vente med oppussing til våren og sommeren, men det betyr ikke at det er umulig å pusse opp selv om været er kaldt. Her er det du trenger å vite om å pusse opp på vinteren, slik at det ikke blir nødvendig å sette oppussingen på vent.

Av: Axo Finans

Enkelt å skaffe håndverkere om vinteren

Våren og sommeren er høysesong for oppussing i Norge, og kampen om de dyktigste håndverkerne øker jo nærmere sommeren man kommer. Årsaken til dette er naturlig nok at når det er varmere i været, er det enklere å lufte ut av boligen.

Det er mange ting du kan gjøre i boligen selv, som å male eller legge fliser. Andre ting trenger du fagfolk til å gjøre. Det gjelder spesielt arbeid på våtrom og i det elektriske anlegget, men det kan også være nyttig å involvere en arkitekt i planleggingen.

Velger du å pusse opp i lavsesongen, som er på høsten eller vinteren, er det mye penger å spare. Sjansen for å få en dyktig håndverker er større, og du kan sikre deg en bedre deal. Legg ut jobben på anbud, og beskriv arbeidet som skal gjøres i detalj.

Slik velger du riktig håndverker:

● Hent inn tilbud fra tre-fire ulike håndverkere
● Sjekk at håndverkeren har mesterbrev
● Sjekk referanser
● Inviter på befaring
● Skriv kontrakt

Unngå heksesot

Kjemisk sverting, eller heksesot, oppstår når bygningsmaterialer som lim, lakk og maling avdampes, og blandes med ultrafine sotpartikler i luften. Det ser ut som svarte flekker på nymalte vegger, rundt lysbrytere og på kjøkkenskapene. Heksesot er ikke et stort problem lenger fordi produktene har blitt bedre, men kan oppstå på høsten og vinteren når det er tørt og kaldt i luften. Man kan også gjøre det verre ved å brenne stearinlys eller fyre i peisen.

For å unngå heksesot bør du varme opp boligen til 25-30 grader etter at du har malt, slik at gipsplater og lignende blir gjennomvarme. Deretter er det viktig å lufte godt. Et annet godt råd er å legge på en sperregrunn på gipsplaten før du maler. Da vil den kjemiske avdampingen forsvinne i løpet av noen få dager med god lufting, og du unngår kjemisk sot.

Dra på ferie mens du renoverer badet

Å pusse opp et bad innebærer å fikse på badets utseende. Det betyr ikke nødvendigvis at du har forlenget badets levetid, og at det ikke vil oppstå lekkasjer og fukt i veggene. Å renovere eller totalrenovere badet, betyr derimot å strippe rommet og bygge det opp igjen fra innerst til ytterst etter gjeldende forskrifter og standarder.

Renovering av badet bør overlates til fagfolk og spesialister – spesielt dersom du ønsker garanti og mulighet til å bruke reklamasjons- og forsikringsretten. Et godkjent baderom vil ha lang levetid, og hever verdien på boligen din. Det er derfor god grunn til å renovere badet framfor å bare pusse det opp.

Å renovere badet kan ta flere uker, og de aller fleste blir nødt til å forlate boligen mens renoveringen pågår. Hvorfor ikke bruke tiden til å dra på ferie? Når det er kaldt og surt i Norge, finnes det ikke noe bedre enn å dra til varmere strøk. Og det beste av alt – når du kommer hjem har du et fikst ferdig baderom å glede deg over.

Å pusse opp om vinteren sparer deg for penger

Velger du å pusse opp på høsten eller vinteren, vil du spare penger på både materialer og håndverkere. Årsaken til dette er som nevnt over at vinteren er lavsesong for oppussing i Norge. Det er derfor mange gode tilbud å finne på salg.

Uansett om du pusser opp på sommeren eller vinteren, må prosjektet finansieres. De aller fleste velger en kombinasjon av privat sparing og lån. Dette er nødvendig fordi oppussing ofte koster mer enn man tror, og det er fornuftig å ha en økonomisk buffer i tilfelle noe uforutsett skulle oppstå.

Bruk en låneformidler som Axo Finans for å hente inn ulike tilbud på lån. Ved å bruke en låneformidler er det bankene som må konkurrere om å få deg som kunde, og ikke motsatt. Du vil dermed få mulighet til å velge det lånet som er billigst.

Axo Finans har også tilsvarende tjenester i Sverige.

Priseksempel: Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 13,2%, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, Totalt: 262573.

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Det vil lønne seg å ha papirene i orden

Ny boliglov gjør Boligmappa viktig i bolighandelen 16. mai i år vedtok Stortinget flere endringer i avhendingsloven. Blant disse vil regelen om at det ikke lenger blir lov å selge en bolig «som den er» trolig få størst innvirkning. Ansvarsforholdet…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Strømtips fra strømgründeren

Thommy Stenvik deler sine beste tips for å spare strøm – Det er ikke vanskelig å spare strøm, men det krever at man tar noen grep, forteller strømgründer Thommy Stenvik. Thommy Stenvik er en entreprenør som i løpet av kort…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Hva skjer etter overtakelsen?

Når du har overtatt boligen din, er det viktig at du sjekker at alt fungerer slik at du sikrer rettighetene dine best mulig. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.