Annonsørinnhold

Hva er dette?

Forbered deg på å renovere terrassen nå

Av: Svein Strømnes  |  12. november 2018

Skal du bygge ny terrasse til våren? Da bør du begynne å forberede deg allerede nå.

Av: Axo Finans

Våren er høysesong for å rydde opp i hagen og renovere terrassen. Når snøen begynner å smelte vekk, er det mer enn bare hestehov som titter fram. Bladene du ikke fikk raket opp i fjor, juletreet som ble hevet ut en hustrig januardag og plankegjerdet som skulle ha fått et nytt strøk maling for lengst, blir plutselig veldig synlige. Slike syn kan få hvem som helst til å ønske seg forandring og fornyelse.

Forbered deg allerede nå

Med en nybygget terrasse kan du gi nytt liv til uteplassen, og gå late sommerdager i møte. En godt utført terrasse bør fungere som en forlengelse av husets indre, og kan tenkes på som et oppholdsrom nr. 2. Som alt annet i huset må også terrassen pleies og noen ganger renoveres for at den skal se like fin ut år etter år. Går du med tanker om å bygge ny terrassen til våren, bør du begynne å forberede deg allerede nå. Følgende steg i prosessen er det ingen grunn til å vente med:

● Innhente lånetilbud
● Innhente anbud
● Kjøpe materialer
● Klargjøre plassen

Innhente lånetilbud

Renovering koster penger, og med mindre sparepengene brenner i lomma kan det være lurt å undersøke hva slags lånetilbud du kan få. Bruk en låneformidler som Axo Finans for å innhente ulike tilbud på lån. For å finne det billigste lånet må du blant annet undersøke hva slags renter bankene kan tilby deg, og hvor lang nedbetalingstid du kan få. Vær også oppmerksom på hva slags gebyrer som følger med på lånet. Disse kan noen ganger være unødvendig høye.

Axo Finans har også tilsvarende tjenester i Sverige.

Innhente anbud

Våren og sommeren er høysesong for oppussing, og plutselig skal alle innhente fagfolk på anbud. Dette presser prisene opp, og gjør kampen om de beste håndverkerne hard. Derfor bør du begynne å innhente anbud allerede nå. Sjansen for å få en dyktig håndverker er større, og du kan sikre deg en bedre avtale.

For å velge riktig håndverker bør du hente inn tilbud fra flere aktører – gjerne tre eller fire. Håndverkerne må som regel på befaring før de kan gi deg et endelig pristilbud. Sjekk håndverkerens referanse før du lager en avtale, og skriv alltid en dekkende kontrakt.

Kjøpe materialer

Dersom trevirket du skal bruke finnes i butikk, bør du kjøpe det allerede nå. Her er det en del penger å spare fordi butikkene noen ganger har gode tilbud når de selger ut lagrene sine. Ubehandlet trevirke kan oppbevares i garasjen gjennom vinteren, eller utendørs under en presenning. Pass på at materialet er godt pakket inn, slik at det ikke blir utsatt for vær.

Ved å kjøpe materialet allerede nå, kan det tørke og trekke seg sammen gjennom vinteren. En av de største utfordringene med å jobbe med trevirke, er at det trekker seg sammen etter at det er montert. Da kan det oppstå sprekker i terrassen. Ved å la treet tørke på forhånd kan det monteres tettere sammen, og du unngår mellomrom mellom terrassebordene.

Klargjøre plassen

Dersom du vet hvor den nye terrassen skal monteres, kan du forberede området allerede nå. Hvis du venter med dette til våren kan du bli møtt av frossen grunn som er umulig å spa vekk. Jorda er ideell å arbeide med nå fordi den er fuktig og varm etter sommeren.

Det er ingen grunn til å vente med å rive vekk den gamle terrassen. Gjør grovarbeidet allerede nå, så kan du konsentrere deg om å bygge nytt til våren.

Priseksempel: Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 13,2%, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, Totalt: 262573.

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Derfor er det en god idé å pusse opp på vinteren

Det er mange gode grunner til å vente med oppussing til våren og sommeren, men det betyr ikke at det er umulig å pusse opp selv om været er kaldt. Her er det du trenger å vite om å pusse…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Forbered deg på å renovere terrassen nå

Skal du bygge ny terrasse til våren? Da bør du begynne å forberede deg allerede nå. Skriv ut

SPONSET INNHOLD

Høstens interiørtrender

Denne høsten er både sterke farger og pastell innafor. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.