Annonsørinnhold

Hva er dette?

Høstens interiørtrender

Av: Svein Strømnes  |  5. november 2018

Denne høsten er både sterke farger og pastell innafor.

Av: Axo Finans

Grillsesongen er definitivt over for i år, og de aller fleste trekker innendørs igjen. Høsten kan noen ganger medføre en litt brå overgang fra bekymringsfrie dager i sola, til hverdagspregede rutiner. Etter hvert som det blir mørkere ute, blir det vanskeligere og vanskeligere å stå opp om morgenen. Uteaktiviteter blir mindre fristende, og de varme ullpleddene hentes fram fra skuffer og skap.

Siden vi allikevel tilbringer mer tid inne, er det mange som velger å fornye innemiljøet om høsten. Derfor har vi funnet fram noen av høstens interiørtrender, slik at du kan bli inspirert til å gjøre tilværelsen litt mer behagelig.

Pusse opp eller fornye?

Det er mange som velger å følge sesongene og fornye innredningen når været skifter. Dette er selvfølgelig det enklere valget, fordi du kan skape store endringer med små grep som å for eksempel skifte ut putene i sofaen. Dette koster lite, og gjør mye for stemningen i et rom.

Vi ser også en økende tendens til å pusse opp når høsten kommer. Årsaken til dette kan være at vi tilbringer mer tid innendørs, og føler et behov for forandring. Mange velger å male en eller flere vegger, og akkurat nå er det mange trendfarger å velge mellom. Alt fra pastell til brente farger til dyp kongeblå er innafor. En stor trend akkurat nå er å male selve veggen i en sterk og mørk farge, og male vinduskarmer i en tilsvarende pastellfarge.

Oppussing koster mye penger, og det er lurt å beregne en ekstra buffer for uforutsette utgifter. Føler du et akutt behov for større forandringer, bør du bruke en låneformidler for å finne det gunstigste lånet til oppussingen. På den måten kan du spare tid på å lete deg fram til det billigste lånet med den laveste renten. Bruk en låneformidler som for eksempel Axo Finans, eller tilsvarende i Sverige for svenske lesere.

Axo Finans har også tilsvarende tjenester i Sverige.

Jordfarger

En stiltrend som dukker opp igjen hver eneste høst, er å dekorere med naturlige jordfarger. Dette er varme farger i gylne toner, blant annet brun, sennep, terracotta og grønn. Rustne og brente fargetoner skal visstnok få oss til å føle oss lune og varme. Jordfarger er også populært i høstens motetrender, og sees på alt fra bukser og gensere, til luer og ytterklær. Miks ulike jordfarger sammen for å skape et flott og høstlig uttrykk.

Materialvalg

Denne høsten ser vi en spennende blanding i materialvalg. Velour har kommet for fullt i gardiner og puter, og blir også mer og mer populært som materiale i sofa. Innslag av stål og jern er i interiørbildet som aldri før. Nytt i år er en utstrakt bruk av marmor, som skaper et luksuriøst preg. Skinn, keramikk og glass er også viktig i dekorelementene. De ulike materialvalgene finnes i alt fra større møbler, til smådekor som vaser og telysholdere. Du kan mikse og matche materialvalg som velour, skinn og glass, for en moderne stil.

Pastellfarger skaper kontraster

Kontrastfarger ligger rett ovenfor hverandre på fargesirkelen, og ser flotte ut sammen fordi de fremhever hverandre. Øyet liker kontrastfarger, og ved å være bevisst på mengdeforholdet kan du skape en behagelig atmosfære i rommet.

Det er også en økende tendens til å kontrastere fargevalg, med skarpe farger og pastell av den samme fargen. Hold deg til én farge, og dekorer i ulike nyanser på alt fra puter og tepper til gardiner. Til grå eller blå sofaer ser det for eksempel lekkert ut å blande dyp kirsebær med lys rosa. La fargene gå igjen i gardiene for et gjennomført uttrykk.

Gull og svart

Gull og svart har tilsynelatende kommet for å bli. Det har vært en stor trend det siste året, og fortsetter gjennom høsten. Gull ser flott ut på alt fra bilderammer til stolbein, og skaper et luksuriøst og lekkert uttrykk. Det svarte ser tøffere ut, og fremhever gull på en fantastisk flott måte. Gull ser også lekkert ut sammen med marmor. Det samme trenden sees også i motebildet. Hvis du ikke vet hva du skal ha på deg, kan du skape en gjennomført look ved å kle deg i helsvart og style antrekket med smykker i gull.

«Priseksempel: Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 13,2%, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, Totalt: 262573.»

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Det vil lønne seg å ha papirene i orden

Ny boliglov gjør Boligmappa viktig i bolighandelen 16. mai i år vedtok Stortinget flere endringer i avhendingsloven. Blant disse vil regelen om at det ikke lenger blir lov å selge en bolig «som den er» trolig få størst innvirkning. Ansvarsforholdet…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Strømtips fra strømgründeren

Thommy Stenvik deler sine beste tips for å spare strøm – Det er ikke vanskelig å spare strøm, men det krever at man tar noen grep, forteller strømgründer Thommy Stenvik. Thommy Stenvik er en entreprenør som i løpet av kort…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Hva skjer etter overtakelsen?

Når du har overtatt boligen din, er det viktig at du sjekker at alt fungerer slik at du sikrer rettighetene dine best mulig. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.