Annonsørinnhold

Hva er dette?

Derfor bør du bygge overbygget terrasse

Av: Annonsør Innhold  |  27. juni 2018

I det norske klimaet kan det være lurt å bygge en overbygget terrasse. Et takoverbygg gir beskyttelse mot været, gjør det lettere å kontrollere temperaturen og kan forlenge terrassesesongen for deg og familien. I tillegg vil terrassebordene og utemøblene holde seg bedre under et overbygd tak.

Annonsørinnhold fra Kebony

Krevende klima

En terrasse utsettes vekselvis for direkte sol, varme, kulde, regn, fukt og mikroorganismer. Det norske klimaet er svært krevende med store sesongbaserte variasjoner. Det er tøft for både terrassebord og kledning å gå fra stekende sol om sommeren, til øsende regn på høsten og minusgrader og snø om vinteren. Derfor plages mange terrasseeiere av svelling, krymping og sprekking i terrassebordene. Ved å velge et vedlikeholdsfrie terrassegulv, slipper du å bekymre deg for dette.

Kebony er et svært godt materialvalg til norske forhold fordi treverket er slitesterkt og miljøvennlig, og naturlig motstandsdyktig mot fuktighet og råte. Trebord fra Kebony passer til alle typer byggeprosjekter, og krever kun normal rengjøring. Kebony har en garantert utendørs levetid på 30 år, men ønsker du å beskytte terrassen ytterligere kan det være en god idé å bygge et takoverbygg. På den måten vil både trebordene og terrassemøblene bli ekstra beskyttet mot vær og vind.

Overbygget: En overbygget terrasse eller pergola gir ekstra beskyttelse mot vær og vind.

Søknad om overbygget terrasse

En overbygget terrasse gir deg mulighet til å kontrollere regnfall, soleksponering og temperatur på terrassen. Du slipper å avbryte hyggelige stunder på uteplassen på grunn av været, og du kan forlenge terrassesesongen med flere uker. Det er mange fordeler med et overbygg, men før du setter det opp må du undersøke om det er noe du må søke om. Det beste er alltid å ta en telefon til kommunen og spørre om hvilke regler som gjelder for din tomt. Selv om lovverket åpner for at du kan bygge uten søknad, kan det hende at tomten din omfattes av kommunens planer.

Du må derfor alltid undersøke om kommunens planer setter begrensninger for tomten din. Sjekk Direktoratet for Byggkvalitet sine sider for å lese mer om hva du kan bygge uten å søke kommunen om tillatelse. Husk også at du uansett ikke kan overstige utnyttelsesgraden på tomten.

Dette sier regelverket:

  • Du kan bygge terrasse eller platting som er lavere enn 0,5 m uten å søke
  • Du må i noen tilfeller søke om å sette opp rekkverk rundt terrassen
  • Du må søke om å sette opp overbygget terrasse pga. taket
  • Du kan bygge frittliggende terrasse uten å søke
  • Du kan bygge levegger uten å søke
  • Du kan bygge pergola uten å søke

Les mer: Slik bygger du terrasse uten å søke.

 

Ideer til overbygget terrasse

Det er mange fordeler med å bygge overbygget terrasse på egenhånd, og det er heller ikke spesielt vanskelig. Du får bedre kontroll over design og utseende, og det er som regel billigere å gjøre ting selv. Hvis du ønsker et helhetlig inntrykk på uteplassen, kan du velge det samme materialet i overbygget som i terrassen. Dette vil stå godt til husets fasade. Du kan også vurdere å mikse ulike materialer og teksturer for å bryte opp inntrykket.

 

En pergola gir akkurat passe skygge på en solrik dag, og skaper en lun og koselig atmosfære på uteplassen. Her er det anledning til å legge til takplater eller duk dersom man ønsker mer skygge. Både terrasse, interiør og overbygget er laget i det samme materialet, hvilket skaper myke overganger og et helhetlig inntrykk. Pergolaen tilfører en smak av luksus på terrassen.

 

 

Plassér overbygget inntil husveggen for å skape en lun og koselig uteplass. Eierne av dette huset trenger ikke å bekymre seg for å bli våte på føttene for å nyte utekroken, selv på en regntung dag. Den overbygde terrassen er delt opp i tre soner: kjøkken, spiseplass og lounge. Overbygget bidrar til maksimal utnyttelse av uteplassen, og skaper en naturlig forlengelse av innemiljøet. Inndeling i soner er en av de største terrassetrendene akkurat nå.

På dette frittstående overbygget er det installert soltak som enkelt kan dras til siden hvis man ønsker mer sol. Soltaket er laget for å holde miljøet på terrassen svalt og godt på varme dager, og beskytter både møbler og terrassen. Terrassens innredning er smakfull, med valg av lyse farger og trematerialer.

, ,

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Det vil lønne seg å ha papirene i orden

Ny boliglov gjør Boligmappa viktig i bolighandelen 16. mai i år vedtok Stortinget flere endringer i avhendingsloven. Blant disse vil regelen om at det ikke lenger blir lov å selge en bolig «som den er» trolig få størst innvirkning. Ansvarsforholdet…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Strømtips fra strømgründeren

Thommy Stenvik deler sine beste tips for å spare strøm – Det er ikke vanskelig å spare strøm, men det krever at man tar noen grep, forteller strømgründer Thommy Stenvik. Thommy Stenvik er en entreprenør som i løpet av kort…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Hva skjer etter overtakelsen?

Når du har overtatt boligen din, er det viktig at du sjekker at alt fungerer slik at du sikrer rettighetene dine best mulig. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.