Annonsørinnhold

Hva er dette?

Slik skal du innrede terrassen i år

Av: Annonsør Innhold  |  21. mars 2018

Har du planer om å oppgradere terrassen i år? Du kan gjøre mye med uteplassen, uten å måtte gjøre de store investeringene. Her er seks tips om terrassen i vår:

Innholdet er produsert av Kebony

Vi er allerede godt inne i årets første vårmåned. Selv om solen kanskje har latt vente på seg så langt, er det likevel ikke altfor lenge til vi på nytt skal gjøre terrassen klar for sommersesongen.

Det viktigste tipset når du skal innrede uteplassen er å prioritere hva du ønsker å bruke den til – og innrede den deretter. En godt planlagt terrasse kan også være med på å heve verdien på boligen din.

Trenger du likevel litt inspirasjon? Vi har samlet årets heteste terrassetrender for deg i seks punkter:

Innred terrassen som inne! Terrassen skal innredes med samme materialer som vi bruker innendørs!

1. Innred terrassen som inne

Om sommeren viskes skillene mellom ute- og inneområdene ut: Stuen flytter ut og hagen kommer inn i stuen. Terrassen skal derfor innredes med samme materialer som vi bruker innendørs.

I utgangspunktet er det ingen grenser for innredningsmulighetene på uteplassen. Av praktiske årsaker stilles det imidlertid krav til at materialene tåler vårt nordlige klima. Utemøblene må derfor kunne tåle et realt regnskyll og stormfulle netter.

En ny måte bruke utearealene på krever nye løsninger. Dette er nok også en av grunnene til at vi ser at det legges stadig mer fokus på materialer som gjør seg like godt inne som utendørs hos flere møbelprodusenter. Materialer som tre, stål og glass er eksempler på elementer som fungerer like godt ute som inne.

Lounge: En romslig utesofa gir også mer plass til gjester enn det stoler gjør. Stadig flere velger Kebony treverk når de skal bygge utvendig lounge. Materialene gir et eksklusivt uttrykk på utesonen og fargen vil over tid gå fra å ha en mørk brunfarge til å få en sølvgrå, pen patina.

2. Utvendig lounge

Vi nordmenn liker å innrede terrassen etter komfort og av praktiske grunner, og denne trenden har ingen planer om å snu – skal vi tro ekspertene.

Som en forlengelse av at skillene mellom det innvendige og utvendige rom viskes ut, skal terrassen også innredes som en fullverdig lounge. Terrassen har i mange år blitt innredet med en fullverdig spisegruppe. Nå ser vi at også stuen i større grad flytter ut – med både sofa, sofabord, pledd og puter. En romslig utesofa gir også mer plass til gjester enn det stoler gjør.

Det er også blitt en økende trend å gå for luksusmøbler og kvalitetsmaterialer på terrassen. Stadig flere velger Kebony treverk når de skal bygge utvendig lounge. Materialene gir et eksklusivt uttrykk på utesonen og fargen vil over tid gå fra å ha en mørk brunfarge til å få en sølvgrå, pen patina.

Med en komfortabel lounge kan du nyte sommeren på best mulig vis – med en god bok og et glass iste eller en kaffe i solveggen.

Grønt: Det blir stadig mer populært å ta med seg middelhavsstemningen hjem til den nordiske terrassen.

3. Skap en grønn oase

Planter gir ekstra liv til både inne- og uteområder, og hvert år ser vi et stadig bredere utvalg av terrasseplanter hos blomsterforhandleren.

Mange velger fortsatt å gå for klassiske eviggrønne planter som tåler det nordiske klimaet året rundt. Samtidig ser vi også at det blir stadig mer populært å ta med seg middelhavsstemningen hjem til den nordiske terrassen. Blomsterbutikkene fører et bredt utvalg av terrassepalmer – og mange av dem er mer hardføre enn du kanskje tror. Flere av dem tåler faktisk et par kuldegrader.

Grønne rom er et perfekt tilfluktssted fra en travel hverdag og man skal ikke undervurdere den beroligende effekten grønne planter gir oss. Særlig midt i asfaltkjernen i storbyen er grønne planter et viktig tilskudd på terrassen. Husk bare å gi plantene nok næring og passe mengder med vann og sollys.

Soner: Lag en egen spisekrok, en sittegruppe hvor du kan slappe av med gode venner i de sene nattetimer.

4. Del terrassen opp i soner

Med en terrasse får du et nytt rom i sommerhalvåret. Jo flinkere du er til å planlegge hvordan terrassen innredes, desto større potensial og utbytte har den også – naturlig nok. Med riktig planløsning og smarte løsninger kan du sørge for å få mest mulig ut av uteplassen.

Lag en egen spisekrok, en sittegruppe hvor du kan slappe av med gode venner i de sene nattetimer, og har du ekstra plass – hvorfor ikke lage en egen kjøkkenplass? Skjerm de ulike sonene fra hverandre med levegger, ulike sittegrupper eller komfortable utetepper.

Skal du bygge en helt ny terrasse? Hvorfor ikke planlegge en terrasse i ulike soner helt fra starten av? Bygg terrassen i ulike platåer eller del terrassen i soner ved hjelp av spesialbygde blomsterkasser eller møbler, laget i samme materiale som resten av terrassen.

Et trevirke som passer like godt til terrassebord som til spesiallagde møbler får du for eksempel fra Kebony. Dette er et kvalitetstre som vinner stadig mer anerkjennelse for sine vedlikeholdsfrie og miljøvennlige egenskaper. Dessuten holder terrassebordene like pene år etter år – en bonus når du ønsker å bruke sommeren i sosialt lag med venner og familie.

Terrassebordene kommer i to kvaliteter – Kebony Clear og Kebony Character.

Skjermer for solen: En pergola filtrerer solstrålene og gir deg på den måten ekstra skjerming mot sol og innsyn – særlig hvis du benytter flere lag med kryssende sperrer i takkonstruksjonen.

5. Lag en pergola

Rikelig med solskjerming er viktig for å nyte sommeren best mulig når solen står på sitt høyeste. For å gi deg selv ekstra solskjerming på uteplassen er ved å bygge en pergola. En pergola er et fantastisk tilskudd til terrassen. Ikke bare setter den et personlig preg på terrassen, den gir deg også en kreativ mulighet til å skape et separat område på terrassen.

En pergola består som regel av en åpen trekonstruksjon av søyler og åpne takbjelker. Trekonstruksjonen filtrerer solstrålene og gir deg på den måten ekstra skjerming mot sol og innsyn – særlig hvis du benytter flere lag med kryssende sperrer i takkonstruksjonen.

Pergolaen er også en perfekt måte å skape et frodig uteområde, da du kan dekorere søylene med klatreplanter. Dette er også med på å gi en skjermende effekt når du ønsker en sval sone i hagen hvor du kan slappe av. Å bygge en pergola i hagen er svært vanlig i sydligere strøk, men har de senere årene også funnet veien hit til Norden.

Vedlikeholdsfritt: En terrasse i kvalitetstre vil i tillegg heve verdien på tomten ved et eventuelt boligsalg.

6. Bruk vedlikeholdsfrie materialer

Det er en kjent sak at det følger med mye vedlikeholdsarbeid når man først er blitt boligeier. Huset skal vedlikeholdes for lengst mulig levetid, både innendørs og på utsiden.

En trend vi har sett stadig mer til de siste årene er såkalte vedlikeholdsvennlige terrasser. Folk er blitt mer opptatt av å investere mer i materialene når terrassen først bygges, og heller spare inn på kostnader knyttet til vedlikeholdsarbeid, som gjerne må gjøres annethvert år. En terrasse i kvalitetstre vil i tillegg heve verdien på tomten ved et eventuelt boligsalg.

Selv om trykkimpregnerte terrassebord fortsatt er Norges mest solgte terrassebord, har det også kommet en del nye produsenter på markedet, som nettopp spesialiserer på vedlikeholdsfrie terrassebord. Kebony er en av disse nye utfordrerne på markedet. Terrassebordene krever ikke vedlikehold utover vanlig rengjøring og har en garantert levetid på 30 år.

Med en komfortabel og praktisk terrasse i kvalitetstre kan du si farvel til lange runder med malekosten og i stedet nyte sommeren med venner og familie.

,

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Det vil lønne seg å ha papirene i orden

Ny boliglov gjør Boligmappa viktig i bolighandelen 16. mai i år vedtok Stortinget flere endringer i avhendingsloven. Blant disse vil regelen om at det ikke lenger blir lov å selge en bolig «som den er» trolig få størst innvirkning. Ansvarsforholdet…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Strømtips fra strømgründeren

Thommy Stenvik deler sine beste tips for å spare strøm – Det er ikke vanskelig å spare strøm, men det krever at man tar noen grep, forteller strømgründer Thommy Stenvik. Thommy Stenvik er en entreprenør som i løpet av kort…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Hva skjer etter overtakelsen?

Når du har overtatt boligen din, er det viktig at du sjekker at alt fungerer slik at du sikrer rettighetene dine best mulig. Skriv ut

Velg eiendomsmegler

Til oversikten

Hva gikk boligen for?

Til oversikten

Spør forbrukerrådgiveren

Spør nå

Spør forbrukerrådgiveren! Spørsmål om bolighandel? Spør forbrukerrådgiveren i Norges Eiendomsmeglerforbund.