Stikkord: renter

Hever renten, men senker rentebanen

Av: Svein Strømnes  |  19. september 2019

Norges Bank hevet i dag styringsrenten med 0,25 prosent til 1,5 prosent, men senket samtidig rentebanen framover.

Ny renteheving fra Norges Bank

Av: Svein Strømnes  |  20. juni 2019

Norges Banks satte i dag opp styringsrenten med 0,25 prosentenheter til 1,25 prosent. Oppgangen i norsk økonomi synes å bli litt sterkere det neste året enn tidligere anslått. På den annen side er det utsikter til svakere vekst og lavere…Continue Reading →

Uendret styringsrente – varsler heving i juni

Av: Svein Strømnes  |  9. mai 2019

Norges Banks hovedstyre har besluttet å holde styringsrenten uendret på 1,0 prosent, men varsler samtidig at den trolig blir satt opp på neste rentemøte i juni.

Binde renten på boliglånet eller ikke?

Av: Linda Klokk  |  16. august 2018
Beste rente på boliglån

Med en renteoppgang rundt hjørnet, er spørsmålet: Skal jeg binde renten eller ikke. Husk at rentebinding er som forsikring. Du betaler litt ekstra – samtidig blir økonomien din litt tryggere.

De beste rentene ved inngangen til august

Av: Linda Klokk  |  31. juli 2018
Beste rente i august 2018

Mange skal ut på boligjakt i august. Det er viktig å være godt forberedt, og en av forberedelsene er å ha et godt lånetilbud. Her er de beste bankene når vi går inn i august.

Beste rente på boliglån i april – Nå må du prute på renten!

Av: Linda Klokk  |  24. april 2018
Beste rente på boliglån

Det er mulig prute på renten, og du bør gjøre det nå i vår!

Beste boliglånsrente i mars – unngå rentesjokket Finanstilsynet frykter!

Av: Linda Klokk  |  15. mars 2018
Morten Baltzersen spår rentesjokk på boliglån

Finanstilsynet advarer nordmenn mot rentesjokk når renten settes opp til høsten. Ved å bytte til en billigere bank kan du dempe sjokket. Her er de beste rentene på boliglån nå.

Like vanskelig å få boliglån etter juli – hvis Finanstilsynet får det som de vil

Av: Linda Klokk  |  28. februar 2018

Finanstilsynet vil ikke oppheve 5 ganger inntekten-regelen i boliglånsforskriften. Dette skriver de i sin anbefaling til Finansdepartementet. Dermed kan det være like vanskelig å få lån når forskriften revideres i juli.

De beste lånerentene i februar

Av: Linda Klokk  |  8. februar 2018
Beste lånerente februar

Det er spådd renteoppgang i slutten av året. Du bør forberede deg allerede nå ved å ha den beste lånerenten du kan få når oppgangen kommer. Her er de beste rentene i februar.

Beste rente på boliglån ved inngangen til 2018

Av: Linda Klokk  |  2. januar 2018
Beste rente på boliglån

Ved å prute på renten i banken – eller bytte bank – kan du fort få et halvt prosentpoeng bedre rente enn du har i dag. Det blir over 600 kroner spart i måneden. Her er de beste rentene på…Continue Reading →

Sponset innhold

Se alle

SPONSET INNHOLD

Det vil lønne seg å ha papirene i orden

Ny boliglov gjør Boligmappa viktig i bolighandelen 16. mai i år vedtok Stortinget flere endringer i avhendingsloven. Blant disse vil regelen om at det ikke lenger blir lov å selge en bolig «som den er» trolig få størst innvirkning. Ansvarsforholdet…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Strømtips fra strømgründeren

Thommy Stenvik deler sine beste tips for å spare strøm – Det er ikke vanskelig å spare strøm, men det krever at man tar noen grep, forteller strømgründer Thommy Stenvik. Thommy Stenvik er en entreprenør som i løpet av kort…Continue Reading →

SPONSET INNHOLD

Hva skjer etter overtakelsen?

Når du har overtatt boligen din, er det viktig at du sjekker at alt fungerer slik at du sikrer rettighetene dine best mulig.